Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Ford steunt verbod op verbrandingsmotoren vanaf 2035

Geschreven door Frédéric Kevers op 17-05-2022

Ford sluit zich aan bij 24 andere grote ondernemingen en steunt het verbod op de verkoop van nieuwe auto's met verbrandingsmotor in Europa vanaf 2035.

Ford wil een witte ridder zijn op de Europese markt en is een van de 25 grote bedrijven die een petitie hebben ondertekend waarin de Europese Unie wordt opgeroepen de verkoop van nieuwe auto's en bestelwagens met verbrandingsmotoren, zelfs plug-in hybrides, te verbieden. De stap maakt deel uit van de doelstelling van de Amerikaanse fabrikant om verbrandingsmotoren uit zijn gamma te bannen en tegen 2035 koolstofneutraliteit te zijn - toch op de Europese markt. Net zoals onder meer Audi, Mercedes, Mini, Renault en Stellantis is Ford van plan om tegen 2030 geen modellen met een verbrandingsmotor meer aan te bieden in Europa.

LEES OOK 1 op 3 bedrijven vreest overschakeling naar EV-vloot

Deze petitie is in overeenstemming met de doelstelling die Europa voor zijn 27 lidstaten heeft vastgesteld: de CO2-emissies van nieuwe voertuigen tegen 2035 met 100% verminderen. Om dit ambitieuze project te steunen, heeft Ford Europe een petitie ondertekend waarin de Europese en nationale overheden van de lidstaten worden opgeroepen om verplichte doelstellingen voor oplaadinfrastructuur vast te stellen, een conditio sine qua non voor 100% elektrische mobiliteit, de zogenaamd "nulemissie".

LEES OOK Goedgekeurd: Europees verbod op verbrandingsmotoren

Volgens een studie van Ernst & Young zouden er tegen 2035 65 miljoen oplaadpunten nodig zijn om te voldoen aan de behoeften van een wagenpark dat dan bijna 130 miljoen elektrische voertuigen zou omvatten. Volgens de boekhoudgigant zouden 85% van deze 65 miljoen oplaadpunten thuisoplaadpunten zijn, en slechts 15% openbare of bedrijfsoplaadpunten.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten