Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Audi RS5: hij brult dat het een lieve lust is!

Geschreven door Laurent Norro op 19-10-2016

De toekomstige generatie van de Audi RS5 werd op de Nürburging opgemerkt. En, volgens de eerste beelden, kunnen we er alles op verwedden dat het model, dat voor 2017 wordt aangekondigd, nog expressiever zal zijn.

In de komende maanden gaat Audi zijn nieuwe generatie van de RS5 onthullen. Niet verwonderlijk dat de constructeur de laatste afstellingen van zijn gespierde coupé op het bochtige traject van de Nürburgring aan het finetunen is. En volgens de paar getuigen die bij de eerste tests aanwezig waren, blijkt de testmule al een grote levendigheid aan de dag te leggen en heeft hij vooral een grote mond. 

Ietsjes agressiever

Bovenstaande video kan ervan getuigen. Concreet gezien laten de eerste beelden een RS5 zien die niet erg geëvolueerd is op designniveau. Nadat de camouflage weggevallen is kunnen we ons verwachten aan een versie die zich in een paar bijkomende details van de S5 onderscheidt, die zowel aangenaam voor het oog als nuttig zijn. Het interieur zou er anders dan dat van de S5 moeten uitzien, door te kiezen voor kuipstoelen die de bestuurder en inzittende veilig op hun plaats moeten houden, maar die misschien ook wel door de vele aluminium onderdelen.

Porsche-motor

Het brullen en ander geraas dat de videast op beeld vastlegde hebben we te danken aan een nieuw blok. Vaarwel de 4.2-V8, welkom aan de 2,9 liter grote biturbo-V6. Die laatste is geen onbekende. Sinds kort animeert hij de nieuwe generatie van de Porsche Panamera S. En als we sommige geloofwaardige bronnen moeten geloven, zou hij een vermogen van 450 pk onder de kap van de RS5 ontwikkelen. Vermits deze generatie lichter is door het gebruik van het MLB-platform kan men ervan op aan dat deze coupé de spurt van 0 naar 100 km/h in minder dan 4,5 seconden aflegt en dat hij in staat is naar een topsnelheid van 250 km/h te evolueren. Er wordt ten slotte gezegd dat de RS5 cabriolet er zeker komt in 2018. Achter zijn stuur, zal je kapsel je een zorg wezen!

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten