Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Audi RS Q8: SUV-versie van de RS 6 Avant

Verwachte lancering : 01-02-2020

Geschreven door Klaas Janssens op 20-11-2019

Jawel, Audi Sport hield nog een RS-model achter de hand. Hier is de RS Q8, aangedreven door een mildhybride V8-biturbo die 600 pk en 800 Nm sterk is.

De sterke SQ8 krijgt het gezelschap van deze nog sterke RS Q8. Het aandrijfgeheel is zowat identiek aan dat van de RS 6 Avant en RS 7 Sportback. Dan hebben we het over een V8-biturbo die een cilinderinhoud van 4 liter combineert met een piekvermogen van 600 pk en een maximumkoppel van 800 Nm. Om het benzineverbruik enigszins onder controle te houden, vertrouwt deze krachtbron op zowel cilinderuitschakeling als op mildhybride 48-volttechnologie. De prestaties van de Audi RS Q8 zijn behoorlijk indrukwekkend: de sprint van 0 naar 100 km/u vraagt slechts 3,8 seconden, die van 0 naar 200 km/u duurt niet langer dan 13,7 tellen. Ingolstadt begrenst de topsnelheid op 250 km/u, maar wie bijbetaald voor het Dynamic Package duwt door tot 305 km/u.

Vierwielaandrijving en vierwielsturing

Zoals het een snelle Audi past, vertrouwt de RS Q8 op een permanente Quattro-vierwielaandrijving, schakelen doe je via een Tiptronic-achttrapsautomaat. De Duitse constructeur monteert een specifieke sportophanging met een adaptieve demping, met luchtvering en met een actief meesturende achteras. Voor de koolstofkeramische remmen moet je nog steeds bijbetalen, net zoals voor de sportuitlaat en voor de 23-duimsvelgen. Standaard staat deze Audi op 22-duimers, die onderdak vinden bij de bredere wielkasten. Het interieur baadt in het bekende Audi Sport-sfeertje, op het sportstuur vind je een RS-knop waaronder je twee persoonlijke rijmodi verstopt.

2020 Audi RS Q8 Quattro V8 MHEV

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten