Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / Bentley jaagt op record op Pikes Peak 2018

Geschreven door Thibaut Miserque op 30-03-2018

Bentley gaat een Bentayga inschrijven voor de beroemde Pikes Peak-heuvelklimrace, met als doel het huidige record voor een productie-SUV te verbreken.

Het succes van SUV’s scheert elk jaar hogere toppen en daarom wil Bentley proberen om in een recordtijd de piek te bereiken van de Pikes Peak met zijn 608 pk sterke Bentayga. De kolos is ingeschreven in de categorie “Exhibition” en gaat proberen het record van 12 minuten 35,61 seconden voor productiemodellen te verbreken, dat op naam van de Range Rover Sport staat. Omdat het om een standaardauto moet gaan, is hij nauwelijks aangepast. Hij krijgt enkel een rolkooi en een herijkt ESP. Verder sleept hij al zijn 2,5 ton luxe mee de berg op.

Referentie

Om de wetten van de fysica te tarten kiest Bentley niemand minder dan Rhys Millen. De Amerikaan won het algemene klassement op de Pikes Peak al twee keer en is in het bezit van de snelste klimtijd met een elektrische bolide. Om maar te zeggen dat hij de 156 bochten van de 19,99 kilometer lange beklimming als zijn broekzak kent. Maar om het record te verbreken van de Range Rover Sport zal hij met de mastodont uit Crewe toch een gemiddelde snelheid moeten halen van 100 km/u.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten