Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / 2022 ook recordjaar voor Bentley

Geschreven door Kevin Kersemans op 11-01-2023

2022 was duidelijk een topjaar voor de prestigeconstructeurs: ook Bentley liet weten dat het nooit meer auto's verkocht dan het afgelopen jaar. En het laat zich wellicht raden welk model de bestseller uit het gamma was...

Eerder deze week maakte Rolls-Royce al bekend dat het het beste jaar uit zijn geschiedenis achter de rug heeft, en nu klinkt dezelfde boodschap uit Crewe, de hoofdzetel van het eveneens Britse Bentley.

Het afgelopen jaar verkocht Bentley niet alleen 4% meer auto's dan in 2021, met 15,174 stuks was het ook de eerste keer in de geschiedenis van het luxemerk dat het de drempel van 15.000 verkochte exemplaren in één jaar tijd overschreed.

SUV-manie

Net zoals bij Rolls-Royce de Cullinan het populairste model is, dankt ook Bentley zijn stijgende verkoop voor een groot deel aan zijn luxe-SUV, de Bentayga. Dat daarvan in 2022 een EWB-versie werd geïntroduceerd (Extended Wheel Base), heeft natuurlijk zeker geholpen. Voor de Bentayga was zijn zesde verkoopjaar dan ook het beste ooit. Alles bij elkaar was de grote SUV goed voor 42% van de totale verkoop van het merk.

De Continental GT en Cabrio vertegenwoordigen samen 30% van de verkoop, waarbij opvalt dat klanten voor die modellen in 31% van de gevallen voor de prestatiegerichte Speed kozen. De statige Flying Spur ten slotte is verantwoordelijk voor de resterende 28%, waarbij bijna een derde een Hybrid is (in het Verenigd Koninkrijk is dat zelfs twee derde).

Het populairst in de States

Noord- en Zuid-Amerika blijven de markten waar Bentleys het vlotst aan de man worden gebracht, gevolgd door de regio China, Hong Kong en Macau, het enige gebied waar minder auto's werden verkocht dan in 2021. Op de derde plaats komt Europa (zonder het Verenigd Koninkrijk), gevolgd door de rest van Azië, het Verenigd Koninkrijk en ten slotte het Midden-Oosten, Afrika en India.

LEES OOK – Bentley op het Autosalon van Brussel 2023

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten