Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Gelekt: BMW M3 Touring (2022)

Geschreven door Klaas Janssens op 15-06-2022

Het officiële debuut van de BMW M3 Touring is voor het Goodwood Festival of Speed, maar dankzij een lek op Instagram is de langverwachte sportbreak nu al in volle glorie te bewonderen.

Je hebt de M3 Berline, de M4 Coupé en de M4 Cabriolet. Maar binnenkort wordt het aanbod nog breder, want eind juni 2022 maakt de BMW M3 Touring zijn langverwachte debuut. Een sportbreak is niets nieuws, toch niet bij Audi of Mercedes. Zelfs niet bij BMW, want de Beierse constructeur bouwde ooit een M5 Touring met atmosferische V10. Maar de BMW M3 ging nog nooit in productie als Touring. Tot nu.

LEES OOK Test BMW M3 Competition (2021)

Dankzij een lek op Instagram toont de nieuwe BMW M3 Touring zich enkele weken eerder dan gepland. Echt verrassend kan je het koetswerkontwerp niet noemen, maar indrukwekkend is deze sportbreak wel. De M-modificaties zoals de aangepaste bumpers, de bredere billen en de grotere koelsleuven staan het Touring-lijnenspel immers opperbest. En dan hebben we het geeneens over de grotere koffer, want deze BMW M3 is naast knapper ook wat praktischer.

 

Enkel als Competition?

München communiceerde nog niet over de specs van de BMW M3 Touring, maar geheimen kent de aandrijflijn nauwelijks. Net zoals de M3 Berline en de M4 Coupé/Cabrio ligt er een drukgevoede zes-in-lijn met een cilinderinhoud van 3 liter in de neus. De BMW M3 Touring zou enkel aangeboden worden als 510 pk sterke Competition, standaard voorzien van de xDrive-vierwielaandrijving en gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Een versie met RWD en handbak behoort dus niet tot de mogelijkheden, tenzij BMW terugkomt op die beslissing.

LEES OOK Officieel: BMW 3 Reeks LCI (2022)

Binnenin krijgt de BMW M3 Touring de technologische updates die de Duitse constructeur onlangs introduceerde op de facelift van de 3 Reeks. Met de zogeheten Curved Display, die we leerden kennen op de elektrische BMW i4, als voornaamste nieuwigheid.

Gelekt BMW M3 Touring

Ringrecord?

De nieuwe BMW M3 Touring maakt al een opmerkelijke verschijning op de sociale-mediakanalen van de Beierse constructeur. Het koetswerk van de langverwachte breakversie verschuilde zich nog onder een laag camouflagetape, maar droeg wel een interessante boodschap op de deur van de bestuurder. We zagen "B'Ring it on" op de flank staan en herkenden het tracé van de Nordschleife van de Nürburgring. Als we goed tussen de regels lezen, kan dat eigenlijk maar een ding betekenen: binnenkort waagt de BMW M3 Touring zich aan een aanval op het Ringrecord.

LEES OOK Officieel: BMW M4 CSL (2022)

Nu is er geen speciale klasse voor Snelste Breakmodel op de Ring (hoewel de Mercedes-AMG E63 S die titel claimt met een tijd van 7.45), dus moet de BMW M3 Touring eigenlijk achter het Ringrecord van de Jaguar XE SV Project 8 aan. In 2017 reed de Britse roofkat naar een rondetijd van 7.21,23. Maar dat is eerder spek naar de bek van de nieuwe BMW M4 CSL, vermoeden wij.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CocheSpias (@cochespias)

Bron: Instagram (@kero_wolf)

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten