Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / BMW: modeljaarupdates voor zomer 2021

Geschreven door Yeelen Möller op 28-05-2021

Zoals wel vaker geeft BMW een groot deel van zijn gamma een reeks updates in bulk. Voor de zomer van 2021 kan je onder meer een M440i met achterwielaandrijving en een BMW X5 45e met biobanden krijgen.

Sommige constructeurs kiezen ervoor om elke modeljaarupdate per model te bespreken, maar met het uitgebreide gamma van BMW zou er elke week een nieuwsbericht verschijnen over de zoveelste nieuwe binnenbekleding of lichtmetalen velg. Vandaar dat de Münchense constructeur ervoor kiest om zijn kleine updates te groeperen, zoals nu, met de 'zomer 2021'-updates voor de 3 Reeks, 4 Reeks, 5 Reeks, 6 Reeks GT, 7 Reeks én de X5.

Met of zonder xDrive

Om te beginnen krijgt de BMW 4 Reeks een aantal nieuwe aandrijflijnen, waaronder xDrive-vierwielaandrijving voor de 430i en de 420i. De M440i maakt dan weer de omgekeerde beweging en is nu ook de bestellen met enkel achterwielaandrijving, wat hem een iets lagere CO2-uitstoot geeft dankzij het lagere gewicht. De 4 Reeks Cabrio krijgt ook een nieuwe dieselmotor in de vorm van de 430d, een 3-liter zescilinder met 286 pk en 650 Nm. Tenslotte zijn er een paar nieuwe lakkleuren en interieurbekledingen te bestellen.

Kantelbare rugleuning

Daarnaast krijgen de BMW 1 Reeks en 2 Reeks Gran Coupé de beschikking over een kantelbare rugleuning voor de achterbank, waarmee je tot 40 liter extra kofferruimte kan scheppen als het comfort van de passagiers minder van tel is. Daarnaast is er nu een optionele klimaatcontrole in 4 zones mogelijk op de 5 Reeks en hoger (standaard op X7). Tenslotte zal de Lane Departure Warning nu minder ingrijpen bij smalle baantjes, waar het soms noodzakelijk is om over de witte strepen te rijden.

Biobanden

De BMW X5 xDrive45e plug-in hybride SUV wil al een beetje 'groener' zijn dan zijn benzine- of dieselbroertjes, maar kan nu ook rekenen op meer ecologische banden. Pirelli levert namelijk voor het eerst banden van natuurlijk rubber met een FSC-label (zoals voor papier) voor velgmaatje 22 duim. Deze banden zouden duurzamer moeten zijn dan gewone banden en zijn versterkt met Rayon, een materiaal op houtbasis. Alle vernieuwingen gaan in productie in juli.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten