Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / BMW M4 CS: een GTS met vier plaatsen

Geschreven door David Leclercq op 08-04-2016

BMW lanceert een nieuwe variant van zijn M4 GTS. Het gaat om de M4 CS, die geen twee maar vier zitplaatsen aanbiedt. Bijzonder is dat er maar zestig exemplaren gebouwd worden, allemaal voorbehouden voor de Spaanse markt.

BMW staat op het punt om een nieuwe afgeleide van de M4 GTS te lanceren. Hij heet M4 CS en biedt vreemd genoeg vier plaatsen. De productie is beperkt tot zestig exemplaren en alleen bestemd voor de Spaanse markt.

Tussenoplossing?

BMW positioneert deze M4 CS als de tussenweg tussen de stoute GTS en de klassieke M4. De constructeur heeft nog geen cijfers bekendgemaakt, maar we verwachten dat dit model een vermogen rond 450 pk ontwikkelt, nog altijd met de drieliter biturbomotor natuurlijk.

Sportief

De M4 CS heeft alleen de gerobotiseerde DKG-versnellingsbak met dubbele koppeling, net als carbon-keramische remmen en koetswerkpanelen uit carbon. De rolkooi uit de GTS werd wel overboord gegooid om plaats te maken voor de twee extra zitjes. BMW zegt er niet veel meer over, behalve dat de topsnelheid 280 km/u bedraagt of 25 km/u minder dan de ongelimiteerde GTS. We verwachten dat 0 tot 100 km/u ongeveer vier seconden duurt.

Geleden van de M3 E46

De laatste keer dat de naam CS gebruikt werd, dateert van de M3 E46 die zich (net als nu) profileerde als een minder extreme versie van de CSL. Zoals gezegd, wordt de M4 CS alleen verkocht in Spanje en in geen enkele andere markt. De productie stopt bij zestig exemplaren, maar niemand kon er al eentje bestellen bij gebrek aan de volledige specificaties en prijzen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten