Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / BMW i3 krijgt grote make-over in 2018

Geschreven door David Leclercq op 21-02-2017

Waarschijnlijk op het salon van Frankfurt onthult BMW een grondig herwerkte versie van zijn i3. Op het programma staan betere prestaties dankzij een sportieve versie.

BMW werkt aan een nieuwe i3 voor eind 2018. Nu ja, nieuw is een groot woord, want het gaat eigenlijk om een grondige make-over. Hij ondergaat een paar diepgaande aanpassingen en er komt bovendien een sportieve afgeleide.

Verbeterde elektromotor

Volgens onze eerste informatie krijgt het model een verbeterde versie van de elektromotor van de huidige generatie, die ook zal worden gebruikt voor de sportieve variant. De i3S, zoals sommigen hem nu al noemen, zou de degens kunnen kruisen met de Ford Fiesta ST200 op het vlak van prestaties, al zou hij daarmee nu ook geen wereld van verschil maken met de huidige versie. De evolutie is dus beperkt, maar het chassis zou wel een pak snediger worden.

Facelift

Verder ondergaat de i3 kleine aanpassingen, vooral stilistisch, aan de lichtblokken en de bumpers. In het interieur zou de nieuwe versie van het iDrive worden overgenomen. We verwachten ook een uitbreiding van het rijbereik op de NEDC-cyclus, dat rond de 320 kilometer zou uitkomen voor de 33 kWh-versies. Tegen het begin van het schooljaar weten we meer.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten