Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / BMW 2-Reeks Gran Coupé : Afleidingsmanoeuvre

Geschreven door Hans Dierckx op

Net als de 4-, 6- en 8-Reeks krijgt ook de 2-Reeks nu een Gran Coupé-afgeleide. Een fancy naam voor een auto die uiteindelijk vooral een vierdeursversie van de 1-Reeks is.

35.300 €

De 2-Reeks is een bonte familie aan het worden, met aan het ene eind van het spectrum de monovolumes Active en Gran Tourer, en aan het andere eind de Coupé en Cabrio. Die laatste staan op een achterwielaangedreven platform, de meer gezins­gerichte varianten op de voorwielaangedreven FAAR-architectuur van de Mini’s en de 1-Reeks (en de Zinoro 60H van de Chinese joint venture-­partner Brilliance). Van die 1-Reeks is er nu ook deze berlineversie, en die krijgt er een cijfertje bij, plus het zwierige achtervoegsel Gran Coupé. Enigszins overmoedig, want een echte coupé is dit niet, al heeft hij wel frameloze zijruiten om zijn naam ten dele te rechtvaardigen. Die ruiten hebben overigens het nadeel dat ze iets meer windgeruis veroorzaken.

Consequent is BMW in ieder geval; alle even modelreeksen hebben nu een Gran Coupé-variant. Bij de 6 -en 8-Reeks gaat het om een vierdeurs, bij de 4 is het een vijfdeurs. Ook in dit geval werd die laatste koetswerkvorm in overweging genomen. Een vijfde deur schaadt echter de stijfheid van de carrosserie, waardoor er extra verstevigingswerken doorgevoerd moeten worden en die hadden de auto in dit geval te zwaar gemaakt. De 2 Gran Coupé is met andere woorden gewoon een vierdeurs met vaste achterruit, wat de kofferopening in dit geval wel onhandig klein maakt.

In dit artikel : BMW, BMW 2 Reeks

Journalist AutoGids/AutoWereld

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker