Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Citroën C5: derde generatie in 2020

Geschreven door Laurent Norro op 21-09-2017

Afgelopen zomer werd de tweede generatie van de Citroën C5 na 9 jaar trouwe dienst op pensioen gestuurd. De constructeur heeft net officieel gemeld dat zijn opvolger over drie jaar wordt voorgesteld.

Er komt dus toch een derde generatie van de Citroën C5. Dat heeft Linda Jackson, de grote baas van het merk, zelf bevestigd tijdens de persdagen op het salon van Frankfurt. Deze generatie wordt logischerwijze voorgesteld in 2020 en moet zowel Europese als Chinese klanten aanspreken.

Geïnspireerd op Cxpérience?

In een tijdperk waarin SUV’s waanzinnig populair zijn in alle mogelijke delen van de markt is het goed nieuws dat Citroën de gezinsberline nog niet de rug heeft toegekeerd. Al moet het idee wel nog even in de wachtzaal zitten. Alle aandacht ligt op dit moment namelijk op de productie van de C3 Aircross en C5 Aircross. Voor het toekomstige model is het nog te vroeg om al details te kunnen bemachtigen, al zou het kunnen dat er voor het design inspiratie wordt gehaald bij de concept Cxpérience, die vorig jaar op het salon van Parijs werd voorgesteld. Uiteraard moet het idee wel heel omzichtig worden benaderd. De laatste keer dat Citroën namelijk een originele berline voorstelde (de C6), werd dat een verpletterende commerciële flop. Vandaag kan Citroën zich geen dergelijke mislukking meer veroorloven.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten