Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Citroën C3 tegen 2 concurrenten : Frans onderonsje

Geschreven door Pascal Binon op

De nieuwe Citroën C3 pakt niet alleen uit met een originele look en veel personaliseringsmogelijkheden, maar mikt ook op comfort. Kan hij zo het verschil maken met zijn Franse aartsrivalen?

Blijft er met de sterke opmars van SUV’s en cross-overs allerhande nog wel plaats voor ‘klassieke’ auto’s? Zeker wel. Zo zijn de Peugeot 208 en Renault Clio de best verkopende modellen van hun respectievelijke merk (en zelfs van hun land in het geval van de Clio). Maar voor hoe lang nog? Want wat als Citroën het nu eens bij het rechte eind heeft met de nieuwe C3, die het midden houdt tussen een cross-over en een traditionele stadsauto?

We gunnen het Citroën in ieder geval van harte, temeer omdat het merk – in tegenstelling tot een concurrentie die koppig de kaart van het dynamisme blijft trekken – ondanks het verdwijnen van zijn oleopneumatische ophanging het comfort op zijn Frans nieuw leven wil inblazen. Een uiterst rationele strategische keuze, zeker in een tijd waarin de wegen almaar voller zijn en automobilisten almaar meer gecontroleerd worden.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker