Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Fiat en Alfa Romeo: een stortvloed aan nieuws 2016

Geschreven door David Leclercq op 22-09-2015

Na verschillende jaren van totale stilstand schiet de Fiat-groep in 2016 eindelijk in actie en lanceert het een hele reeks nieuwe modellen. Een van onze lezers kon dat met eigen ogen vaststellen.

Een van onze lezers kon in Zuid-Italië een paar van de nieuwe modellen betrappen die Fiat volgend jaar op de markt zal brengen.

Bravo

Naast een nieuwe Punto voor volgend jaar verwelkomt Fiat in 2016 ook een nieuwe Bravo, of hoe zijn opvolger ook moge heten. Er komen 3 koetswerkversies: een vijfdeurs, een break en een traditionelere vierdeurs, die bestemd is voor meer zuidelijke markten, maar ook voor Turkije en Oost-Europa, waar deze versie de huidige Linea zal vervangen. De nieuwe compacte berline van Fiat wordt echter niet langer geproduceerd in de Italiaanse fabriek van Cassino, maar wel in Tofas in Turkije, waar de groep bovendien 1 miljard euro zal investeren om jaarlijks tot 700.000 eenheden te kunnen assembleren. De Bravo-opvolger staat op het platform “Small” van de groep Fiat-Chrysler, een basis die de Fiat 500L ook al gebruikt.

Alfa Romeo MiTo

Naast de lancering van de Giulia zorgt bij Alfa ook de MiTo voor nieuws, met een bijgewerkt model. Hij krijgt waarschijnlijk een design dat dichter aansluit bij dat van de Giulia, naast een gemoderniseerd motorengamma.

En nog meer...

Dit jaar nog verwachten we ook de introductie van de roadster 124, een model dat ontwikkeld en geproduceerd wordt in samenwerking met Mazda, op basis van de nieuwe MX-5. En nog voor de Panda in 2018 wordt vernieuwd, zou Fiat in 2017 een compacte cross-over lanceren.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten