Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Korte tests / Ford Mustang Mach-E Extended Range RWD - voor een groter publiek

Geschreven door Vincent Joye op

Om sceptici te overtuigen meet de Ford Mustang Mach-E zich een batterij en aandrijfgeheel aan die een theoretisch rijbereik van 610 kilometer mogelijk maken. Maar de elektrische SUV heeft nog meer troeven...

69.550 €

Concept

De Ford Mustang Mach-E laat dan wel geen explosie van decibels horen wanneer je het gaspedaal intrapt, toch waren we keer op keer verrast door het aantal nieuwsgierige blikken dat deze auto overal ontlokt. Ligt dat aan zijn charisma? Of aan het verrassende karakter van de elektrische SUV? Of gewoon aan het erg geslaagde lijnenspel? Wellicht is het een combinatie van die drie factoren, want de ontwerpers zijn er perfect in geslaagd de sportieve geest van het merk te verzoenen met de aerodynamische eisen van een elektrische aandrijving. 

Dat assertieve design van de Ford Mustang Mach-E gaat gelukkig niet ten koste van de interieurruimte, want dankzij de wielbasis van bijna drie meter biedt de elektrische SUV comfortabel plaats aan vier volwassenen. Het koffervolume van 400 liter is correct en kan worden uitgebreid tot 1.000 liter door de achterbank neer te klappen. En als dat nog niet volstaat, kan je in de ‘frunk’ (koffer vooraan) nog eens 81 liter kwijt. Bovendien kan de koffer met de waterspuit worden gereinigd aangezien hij net als die van de Ford Puma over een waterafvoer beschikt.

Binnenin de Ford Mustang Mach-E betreuren we het overvloedige gebruik van harde plastics. Op technologisch vlak kunnen alle parameters van de auto worden beheerd vanaf een centraal, verticaal geplaatst aanraakscherm van 15,5 duim dat wordt aangestuurd door het SYNC-systeem. Alleen jammer dat het scherm niet lichtjes naar de bestuurder is gericht en dat het zich niet laat opsplitsen in twee delen om bijvoorbeeld het navigatiescherm en de multimediaspeler tegelijk weer te geven. 

2021 Ford Mustang Mach-E Extended Range RWD

Rijgedrag

Het gamma van de Ford Mustang Mach-E wordt dus langs onderen aangevuld met deze Extended Range RWD, die het bij een op de achteras geplaatste elektromotor van 294 pk houdt. Dat volstaat om de ruim 2 ton wegende SUV in 6,1 seconden van 0 naar 100 km/h te stuwen. Voldoende dynamisch om te genieten, zonder daarbij al te veel rijbereik op te offeren. Het nuttige batterijvermogen bedraagt bij dit model 88 kWh en volstaat in theorie voor een rijbereik van 610 kilometer. De laadcapaciteiten op het niveau van wat je bij dit soort auto mag verwachten: een laadvermogen tot 11 kW wisselstroom en 150 kW gelijkstroom, waardoor de batterij in 36 minuten kan worden opgeladen.

In de praktijk en bij optimale weersomstandigheden bedroeg ons testverbruik over een mix van snelwegen en nationale wegen gemiddeld zo’n 20 kWh/100 kilometer, wat het reële rijbereik op ongeveer 440 kilometer brengt. Daarmee behoort deze Ford Mustang Mach-E RWD Extended Range momenteel tot de auto’s met het grootste rijbereik in dit segment. Ook het rijcomfort is nagenoeg onberispelijk. Alleen betreuren we de iets te harde ophanging, die de oneffenheden van het wegdek wat te sterk doorgeeft aan de inzittenden.

2021 Ford Mustang Mach-E Extended Range RWD

Verdict

De klus is zo klaar als een klontje: de Ford Mustang Mach-E richt zijn pijlen complexloos naar de Tesla Model Y. En het is meer dan enkel willen, want ook als Extended Range RWD kan de elektrische SUV een heleboel troeven op tafel leggen: een geruststellend rijbereik, spitstechnologie, een optimaal rijcomfort, een geslaagd design en een verhouding prijs-kwaliteit die aan de verwachtingen voor dit soort modellen voldoet. Blijft alleen het feit dat je voor 56.000 euro ook een echte Mustang kunt aanschaffen... voor uitstapjes die wellicht iets wilder zullen verlopen.

 

  • Rijbereik
  • Prestaties
  • Design
  • Harde ophanging
  • Interieurplastics
  • Geen Mustang

Verwante testen

In dit artikel : Ford, Ford Mustang mach-e

Redactiedirecteur

Instagram: @vijoye

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars