Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / 10 miljoen keer Ford Mustang

Geschreven door Alain Devos op 09-08-2018

Sinds 1964 zijn al 10 miljoen Ford Mustangs gebouwd. Voor een sportwagen is dat een ongelooflijk cijfer. Exemplaar nummer 10 miljoen, een cabrio, liep deze week van de band in Flat Rock (Michigan).

Een onwaarschijnlijk cijfer voor dit type auto, maar het klopt dus wel. Als ze goed hebben geteld, rolde deze week in de Flat Rock-fabriek in Michigan (Verenigde Staten) het 10 miljoenste exemplaar van de Mustang van de band.

Wimbledon White

Het jubileumexemplaar was een cabrio met Wimbledon White als koetswerkkleur en een V8 van 460 paarden onder de motorkap. Ter vergelijking, het allereerste exemplaar uit 1964 had een V8 van 164 pk en een versnellingsbak met drie verhoudingen. Nummer 10.000.000 heeft een manuele zesbak. Ford vierde de “gebeurtenis” met een bijeenkomst van Mustangs uit alle productiejaren én vluchten boven de fabriek van drie P-51 Mustang-gevechtsvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Ook Europees succes

Sinds de Mustang in 2015 ook (officieel) in Europa wordt ingevoerd, zijn er op ons continent al een dikke 38.000 exemplaren van verkocht. Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Zweden zijn de vijf belangrijkste markten voor de Amerikaanse coupé en cabrio. Vorig jaar was de auto in 13 Europese landen ook populairder dan de Porsche 911. Nog zo’n icoon, dat dan wel een pak duurder is. Nog een weetje om af te sluiten: de Mustang-pagina op Facebook heeft meer likes dan gelijk welke andere autonaam.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten