Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ford Ranger Raptor komt naar Europa

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-08-2018

De Ford Ranger Raptor stort zich vanaf 2019 op Europees asfalt. Het merk stelde hem aan het Europese publiek voor tijdens de videogamebeurs Gamescon in Keulen (Duitsland).

De Range Raptor is ontwikkeld door Ford Performance en is een “bad-ass” pick-up die tegelijk robuust en performant is. Hij is al verkrijgbaar in Azië en Australië en komt in 2019 ook in Europa op de markt. Hij is uitgerust met een EcoBlue-motor van 213 pk en 500 Nm in combinatie met een tientrapsautomaat, een Terrain Management System en een transferbak. Verder staat het beest op BF Goodrich All-Terrainbanden in de maat 285/70 R17 die speciaal voor de Ranger Raptor zijn ontwikkeld. Ze hebben een verstevigde flank en een “agressief” getekend loopvlak. Het doel is om veel grip te bieden op vochtige, slijkerige, zanderige of besneeuwde ondergrond.

Aangepaste ophanging

De teams van de constructeur hebben aan het chassis gewerkt om de auto voor te bereiden op alle lastige offroadsituaties. Het is versterkt met hogeweerstandsstaal met weinig legeringen. De ophanging is aangepast aan snel rijden over lastig terrein. Zo zijn de Fox Racing Shox-schokdempers uitgerust met het systeem Position Sensitive Damping, dat de dempingskracht aan de omstandigheden aanpast: een sterke ijking onder extreme omstandigheden en een slappere demping op de weg. Achteraan staat de Ranger Raptor op een nieuwe Coil Over-ophanging met Watt-stangen om de zijdelingse speling in de achteras te verminderen wanneer die op- en neer beweegt.

Forza Horizon 4

De pick-up is zowel levendig op de weg als agiel in het terrein en heeft recht op specifieke remmen. Vooraan hebben de klauwen twee zuigers om de geventileerde schijven van 332 op 32 millimeter aan te grijpen. Achteraan vinden we geventileerde schijven van 332x24 millimeter. Verder heeft de Raptor een bescherming van zijn onderkant in 2,3 millimeter dik hogeweerstandsstaal. Het voor Ford ongebruikelijke model werd onthuld tijdens de Gamescon-beurs in Keulen. De Ranger Raptor komt namelijk ook beschikbaar in het videogame Forza Horizon 4.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten