Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Honda Civic Type R gaat hybride

Geschreven door David Leclercq op 07-03-2019

Honda wil met de volgende generatie van zijn Civic Type R voor een hybride gaan. Die zou er al in 2021 komen.

Net zoals alle andere autobouwers moet ook Honda zijn modellen gaan elektrificeren om zijn uitstoot en dus zijn ecologische voetafdruk te beperken. Daarom wil de constructeur zijn hele gamma gaan elektrificeren tegen 2025, en de legendarische Civic Type R zal geen uitzondering vormen.

Ook Type R

Honda’s leiders maken er geen geheim van dat de Civic Type R de dans niet zal ontspringen. Die evolutie lijkt trouwens logische aangezien de jongste generatie van de NSX ook een hybride is. De toekomstige Civic Type R wordt in 2021 verwacht en zal ongetwijfeld een mechanische configuratie gebruiken die lijkt op die van de NSX, maar logischerwijze met een meer bescheiden vermogen – dus geen V6 van 581 pk. Het merk zou nog steeds een 2.0-benzinemotor gebruiken, maar die zou dan worden gecombineerd met een elektromotor en een batterij. Het zou trouwens kunnen dat de enkelvoudige eindoverbrenging van de elektromotor de topsnelheid een beetje zou verlagen om de kosten te drukken en de elektrische motor niet te laten overtoeren.

Elektrisch in het vizier

Tom Gardner, de baas van Honda Europe, vertelde: “Sinds onze nieuwe strategie van maart 2017 is de beweging richting elektrificatie gevoelig versneld. De milieu-uitdagingen blijven de vraag naar een schonere mobiliteit versterken”. Honda heeft daarnaast aangegeven dat de beslissing om zijn elektrische plannen te versnellen ook voortkwamen uit het succes van de nieuwe hybride CR-V. Na die SUV komt nog een geëlektrificeerde Jazz, die een paar maand later wordt gevolgd door de Civic (2021).

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten