Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Honda: 3 nieuwe modellen in 2023

Geschreven door Kevin Kersemans op 23-03-2022

Naast de nieuwe Civic heeft Honda ook drie nieuwe modellen aangekondigd voor 2023: een volledig elektrische kleine SUV, een hybride compacte SUV en de nieuwe CR-V, die te krijgen zal zijn als zelfopladende én als oplaadbare hybride.

Tijdens de presentatie van de nieuwe Civic had Honda nog enkele verrassingen in petto. Terwijl de elfde generatie van de compacte middenklasser nog deze herfst bij de dealers zal staan, mogen we in 2023 nog drie nieuwe modellen van het Japanse merk verwachten.

Een daarvan is een volledig elektrische SUV van het formaat van de HR-V, die afgeleid wordt van het prototype e:Ny1 en die na de stadsauto e het tweede volledig elektrische model van Honda wordt. Daarnaast komt er een nieuwe generatie van de CR-V, die voor het eerst in Europa te krijgen zal zijn als zelfopladende én als oplaadbare hybride. Van deze twee modellen gaf Honda designschetsen vrij.

Ten slotte staat er nog een nieuwe SUV op de planning die qua formaat tussen die twee in zal zitten en die een zelfopladend hybride aandrijfgeheel zal hebben. Van dat model werden nog geen schetsen de wereld in gestuurd.

Welgekomen

Zoals Tom Gardner, Senior Vice President van Honda Motor Europe, tijdens de presentatie zei, gaat het om de grootste uitbreiding van het Europese Honda-gamma sinds lange tijd. Een uitbreiding die trouwens ook broodnodig was gezien het verlies aan marktaandeel dat de constructeur het jongste decennium heeft moeten incasseren doordat zijn modellen steeds minder toegespitst waren op de Europese markt.

Honda bevestigde trouwens dat het het aandeel van volledig elektrische modellen en waterstofauto's in zijn gamma tegen 2030 wil optrekken tot 40 % en tegen 2035 tot 80 %. Tegen 2040, dus later dan sommige andere constructeurs, wil het Japanse merk volledig stoppen met de verkoop van modellen met een verbrandingsmotor. Tegen 2050 wil Honda bovendien volledig koolstofneutraal zijn.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten