Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Video / Honda NSX Type R op komst?

Geschreven door David Leclercq op 13-08-2017

De geruchtenmolen blijft maar draaien omtrent de komst van een meer radicale Honda NSX, die Type R zou heten. Is dit hem?

In een filmpje zien we hoe Honda zijn NSX nog steeds over de Nürburgring jaagt. Vooral een zwarte versie met een resem sensoren die met kabels met de motorruimte verbonden zijn, trekt de aandacht. De ingenieurs zijn duidelijk iets aan het onderzoeken, terwijl in de buurt ook een andere NSX rijdt, ongetwijfeld om de twee te kunnen vergelijken en data te kunnen verzamelen.

Hardcore NSX?

Sinds een paar maand gonst het van de geruchten over een meer radicale NSX, een soort Type R, die een zuivere achterwielaandrijver zou zijn en die het hybride gedeelte schrapt om bijna 200 kilo af te slanken. Daarmee zou hij weliswaar minder vermogen halen dan de gecumuleerde 581 pk van de huidige versie, maar misschien compenseert Honda dat verlies met een grotere turbo.

GT3-stijl

Verder lijkt het erop dat deze NSX Type R een deel van de koetswerkkit zou overnemen van de GT3-versie die onlangs werd onthuld, met onder meer grotere luchtinlaten. Ook die GT3 is trouwens ontdaan van zijn hybride systeem, dus dit zou een straatafgeleide daarvan kunnen zijn voor de puristen. Maar als die er al komt, is dat zeker niet voor de tweede helft van 2018.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten