Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / EuroNCAP: de veiligste auto's van 2018

Geschreven door Olivier Duquesne op 13-12-2018

EuroNCAP heeft de auto’s onthuld die de beste resultaten hebben behaald in 2018. Lexus heeft een model bovenaan twee klassementen, Mercedes en Hyundai staan ook aan de top.

Het is tijd om een jaar aan veiligheids- en crashtests van EuroNCAP door te nemen. Drie auto’s springen eruit: de Hyundai Nexo, Mercedes A-Klasse en, voor twee categorieën, de Lexus ES. Deze ‘Best in Class’-modellen vallen binnen bepaalde categorieën omdat er aan bepaalde criteria moet voldaan worden om aanspraak te maken op de titel. Bovendien wordt er enkel rekening gehouden met de standaarduitrusting, zonder enige extra veiligheidsoptie.

Lexus ES

De Lexus ES 300h pakt twee keer de titel, in de categorie grote gezinswagens én in die van hybrides en elektrische auto’s. De Japanse hybride heeft de volgende deelscores behaald: 91% voor volwassenenbescherming, 87% voor de bescherming van kinderen aan boord, 90% voor voetgangers en 77% voor rijhulpsystemen.

Mercedes A-Klasse

Beschouwd door EuroNCAP als een ‘kleine gezinswagen’, is de A-Klasse de andere winnaar van 2018 volgens de organisatie. Hij heeft indrukwekkende scores behaald: 96% voor de bescherming van volwassen inzittenden, 91% voor kinderen aan boord, 92% voor voetgangers en 75% voor rijhulpsystemen.

Hyundai Nexo

De Hyundai Nexo is de Best in Class in de categorie van grote SUV’s. Je zal deze auto niet snel op straat zien rijden door zijn aandrijving via een brandstofcel (waterstof). Nochtans heeft hij uitstekende EuroNCAP-resultaten behaald met 94% voor volwassenen, 87% voor kinderen, 67% voor voetgangers en 80% voor de rijhulpsystemen.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten