Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Frankfurt 2015 / Infiniti Q30: Europa uitdagen

Verwachte lancering : 01-12-2015

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-09-2015

Infiniti gooit zich in het premium C-segment met de Q30. De berline beleeft zijn debuut in Frankfurt en moet het merkimago versterken. Hij staat op een Mercedes-platform.

Infiniti betreedt het in Europa erg populaire segment van de compacte premiummodellen met de Q30, die in Frankfurt wordt voorgesteld. Dankzij een samenwerkingsakkoord is de nieuwkomer gebaseerd op het platform van de Mercedes A-Klasse. Kenners zullen trouwens wel wat elementen uit die Duitser herkennen, vooral dan rond de bestuurderspost, maar verder weet de Q30 zich mooi te onderscheiden van zijn donor – en rivaal – met de ster op de neus. Hij pakt onder meer uit met het nieuwe infotainmentsysteem InTouch, dat werd ingewijd op de Q50.

Infiniti-ziel

De Q30 is erg trouw gebleven aan de conceptcar die in 2013 werd onthuld en herneemt de stijlcanons van Infiniti, vooral om zich te kunnen onderscheiden tegenover de Duitsers. Binnenkort komt nog een verhoogde versie met de naam QX30. Maar omgekeerd is er nu al een Q30 Sport met een 15 millimeter verlaagde ophanging (tot 130 millimeter). Die versie herken je aan een hertekende voorbumper en een diffuser achteraan.

4-cilinders

De Q30 biedt motoren aan die we al kennen uit de A-Klasse. Het benzine-aanbod begint bij een 1.6 met 122 of 156 pk. De versies Premium en Sport kan je bestellen met een 2.0 met 211 pk. Met deze motor spurt de Q30 van 0 naar 100 km/h in 7,2 seconden en haalt hij een topsnelheid van 235 km/h. Op diesel komt de kracht van een 1.5 van Renault met 109 pk of een 2.2 van Mercedes met 170 pk. De klant kan kiezen tussen een handgeschakelde zesversnellingsbak of een gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling.

Netwerk

In Europa kan de Q30 enkel succes boeken als Infiniti er in slaagt om zijn dealernetwerk uit te breiden en, vooral bij ons, om binnen te breken in de bedrijfsvloten. In België is al een derde concessie beloofd in Luik, na Brussel en Antwerpen, en er wordt nagedacht over een vierde in Gent. De constructeur is ook al in Luxemburg vertegenwoordigd. Maar via zijn band met de Renault-Nissan-alliantie wil het merk vooral een netwerk uitrollen van erkende onderhoudspunten over het hele land. Voor de fleetmarkt werken de Japanners aan een algemene portefeuille met daarin Renault, Nissan en Infiniti.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten