Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / EuroNCAP: topscore voor (bijna) iedereen

Geschreven door Jean-François Christiaens op 01-12-2017

Van de 8 modellen die EuroNCAP onlangs heeft getest werden er 7 bekroond met 5 sterren. Enkel de ‘artisanale’ Citroën e-Méhari moet met een schamele 3 sterren naar huis.

Goed nieuws voor de premiummerken: hun jongste SUV’s mogen allemaal met opgeheven hoofd verder na hun confrontatie met de botsproeven van EuroNCAP. Zowel de BMW X3 als de Jaguar E-Pace, de DS 7 Crossback als de Porsche Cayenne mogen naar huis met 5 sterren op zak. In de nieuwe testreeks valt ook het uitmuntende resultaat op van de pick-up Mercedes X-Klasse, die eveneens 5 sterren scoort. Ter herinnering: de Nissan Navara die als basis heeft gediend voor deze Mercedes kreeg onder het protocol van 2015 slechts 4 sterren. Ook Subaru krijgt de maximale score voor zijn Impreza en diens cross-overafgeleide XV.

Laatste lichting

De jongste generatie van de Honda Civic werd door zijn constructeur licht aangepast na opmerkingen van EuroNCAP (onder meer over zijn gordijnairbags) en kreeg een herexamen. Dat leverde hem ook 5 sterren op. Enkel de “elektrische strandauto” van Citroën, de e-Méhari, moet zich met 3 sterren tevredenstellen, vooral door zijn zeer lage score voor de elektronische rijhulpmiddelen (25 procent). Dit is trouwens een van de laatste testreeksen onder het protocol van 2017. Vanaf volgend jaar integreert EuroNCAP nieuwe criteria, met onder meer de eis voor een automatisch remsysteem met detectie van fietsers.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten