Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Jaguar XJ bereidt opvolging voor

Geschreven door Laurent Norro op 25-01-2018

Eind dit jaar maken we kennis met de nieuwe Jaguar XJ. De constructeur belooft nu al dat die op meerdere vlakken revolutionair wordt.

Dit jaar viert de Jaguar XJ zijn vijftigste verjaardag. De constructeur zal van de gelegenheid gebruik maken om een nieuwe generatie te onthullen. Ian Callum, de hoofdontwerper van het merk, heeft een paar journalisten verteld dat de limousine eind dit jaar wordt voorgesteld en dat hij in de loop van 2019 op de markt komt. De ontwerper heeft bovendien al een paar details onthuld over het toekomstige model.

Nuluitstoot

Uiterlijk zal de nieuwkomer inspiratie zoeken bij zowel de allereerste XJ als bij de huidige generatie. Hij komt er met verbrandingsmotoren, maar er zou ook een elektrische verrassing in de pijplijn zitten. Callum benadrukt namelijk dat de XJ zo goed als volledig opnieuw wordt uitgevonden. Zo zou er een zuiver elektrische versie komen. Die wordt dan het tweede uitstootvrije model van het merk, want in maart van dit jaar stelt Jaguar op het salon van Genève al de productieversie voor van de i-Pace. In het tweede semester van dit jaar komt die naar de dealers.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten