Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / VIDEO - Range Rover Sport 2018: sterkere SVR en sleutelarmband

Verwachte lancering : 01-12-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-10-2017

Land Rover geeft de Range Rover Sport een facelift. Hij krijgt daarbij een plug-in hybride versie en de SVR wordt opgedreven, terwijl het benzineaanbod is herwerkt.

Het grote nieuws van de Range Rover Sport zit hem in de productiestop van de dieselhybride omdat die wordt vervangen door de plug-in hybride P400e met 404 pk. De benzine-instapmotor is voortaan een 2.0-viercilinder met 300 pk, dezelfde als de motor die wordt gebruikt in de P400e. Aan het andere uiterste wint de V8-versie 15 pk om uit te komen op 525 pk. Ook de drukgevoede 5.0-V8 van de SVR gaat erop vooruit, van 550 naar 575 pk. Die 25 extra pk’s laten hem 0,2 seconden vlotter naar de 100 km/h sprinten, want daar heeft hij voortaan nog maar 4,3 seconden voor nodig. Op diesel valt geen nieuws te rapen, met een motorenpalet van 240 tot 340 pk.

Sleutelarmband en dubbel scherm

Uiterlijk blijft de facelift erg discreet, met een nieuwe lichthandtekening en, voor de SVR, duidelijk zichtbare elementen in koolstofvezel. In het interieur evolueert het dashboard, met nieuwe technologie. Zo hebben de wijzerplaten achter het stuur plaats gemaakt voor een volledig digitaal instrumentenbord. Ook op het stuurwiel zijn nieuwe bedieningsknoppen aangebracht. In de middenconsole zijn twee nieuwe aanraakschermen geïntegreerd naar het voorbeeld van de Range Rover Velar. En net zoals die laatste biedt de Sport voortaan een sleutelarmband aan. Die is waterdicht en klikt rond je arm zodat je de grotere sleutelmodules veilig in het afgesloten interieur van de auto kan achterlaten. De Range Rover Sport 2018 kan nu al worden besteld.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten