Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Lexus: nieuwe compacte middenklasser in 2017

Geschreven door Olivier Maloteaux op 21-12-2015

Lexus bereidt de vervanger van de CT 200h voor. Er wordt gefluisterd dat de luxeafdeling van Toyota zijn nieuwe compacte middenklasser in 2017 zal voorstellen. Dit model zou het platform en de hybrideaandrijving van de nieuwe Prius overnemen.

In 2010 heeft Lexus met de CT 200h zijn intrede gemaakt binnen het segment van de compacte middenklassers. Het einde van de loopbaan van deze kleine Lexus komt dus stilaan in zicht. De constructeur werkt op dit moment aan een vervanger en er is al wat informatie gelekt over het nieuwe model. Volgens anonieme interne bronnen zou Lexus zijn nieuwe compacte middenklasser voorstellen in 2017. Het model zal gebaseerd zijn op het platform van de jongste Toyota Prius en zal ook de hybrideaandrijving daarvan overnemen.

Prius-basis

Logischerwijs zal de nieuwe compacte middenklasser van Lexus gebaseerd zijn op het modulaire platform TNGA (Toyota New Global Architecture), dat als basis dient voor de nieuwste Prius en dat ook gebruikt zal worden voor andere modellen, waaronder een SUV van het B-segment. De vervanger van de CT 200h zal ook de hybrideaandrijving van de jongste Prius overnemen. Deze combineert een 1.8 op benzine met een elektromotor. Nu is het nog afwachten of de kleine Lexus nog steeds over hetzelfde vermogen zal beschikken als de Toyota Prius en of hij enkel als hybride of ook met andere motoren aangeboden zal worden. Wait and see…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten