Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Maserati: alle modellen worden geëlektrificeerd tegen 2025

Geschreven door Frédéric Kevers op 17-03-2022

Maserati heeft aangekondigd dat het van plan is om tegen 2025 een elektrische 'Folgore'-versie van elk model in zijn gamma aan te bieden, alvorens tegen 2030 over te schakelen op een exclusief elektrisch aanbod.

Terwijl in 2021 de MC20 supersportwagen werd gelanceerd en in 2022 de Grecale, een SUV die onder de Levante komt te staan, wordt verwacht dat de Italiaanse autoconstructeur het eerste merk van de Stellantis-groep wordt dat tegen 2025 een elektrische versie van elk model in zijn gamma op de markt brengt. De volgende stap zal zijn om tegen 2030 een volledig elektrisch merk te worden. Deze elektrische modellen zullen worden gegroepeerd onder de naam Folgore.

>> Lees ook - Stellantis elektrificeert zijn fabriek in Turijn


GranTurismo en Spyder om te beginnen

De eerste modellen met een 100% elektrische aandrijflijn zijn de GranTurismo coupé en de nieuwe generatie Spyder cabriolet, die begin 2023 wordt verwacht. Deze twee Maserati's zullen drie elektromotoren hebben met een systeemvermogen van ongeveer 1.200 pk, waardoor ze in minder dan drie seconden van 0 naar 100 km/u kunnen accelereren en een topsnelheid van bijna 300 km/u kunnen halen. De 800 V elektrische architectuur moet zeer hoge snellaadprestaties mogelijk maken.

Eveneens in 2023 zal Maserati de volledig elektrische Folgore-versie van de Grecale lanceren, waarvan de benzineversie op 22 maart wordt voorgesteld. De Maserati MC20, wiens commerciële carrière al in 2021 begon, zal echter tot 2025 moeten wachten op een elektrische variant. Hetzelfde geldt voor de nieuwe Quattroporte en Levante, die onlangs een mild hybride versie in hun gamma hebben gekregen. De meer "compacte" Ghibli zal geen rechtstreekse opvolger krijgen na het einde van zijn huidige modelcyclus.

STLA voor volgende Quattroporte en Levantie

De Grecale, het GranTurismo/Spyder duo en de MC20 'Folgore' zullen gebruik maken van een 'hybride' platform, wat betekent dat er verbrandings-, hybride of elektrische aandrijflijnen in kunnen, maar toekomstige generaties van de Quattroporte en Levante zullen profiteren van het STLA-platform dat specifiek is voor de elektrische modellen van Stellantis.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten