Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Parijs 2018 / Mercedes -A-Klasse Sedan klieft door de lucht

Verwachte lancering : 01-11-2018

Geschreven door Olivier Duquesne op 26-07-2018

Mercedes onthult de vierdeursberline van de A-Klasse-familie voor Europa. Hij is iets langer dan de vijfdeurs, maar korter dan de Chinese sedan. De luchtweerstandscoëfficiënt vestigt een nieuw record.

De Mercedes A-Klasse Sedan werd al voorgesteld in China. Dit is de variant voor de Europese markt, die iets korter is en voorgesteld wordt op het salon van Parijs in oktober. Deze vierdeurs is 4.549 mm lang met een wielbasis van 2.729 mm. Hij is dus iets langer dan de vijfdeurs. Mercedes probeerde ook de binnenruimte te behouden en voorziet daarom 944 mm hoofdruimte achterin. De A-Klasse Sedan heeft (onder het kofferdeksel) een grotere bagageruimte dan de vijfdeurs (420 liter of 50 liter meer), waarbij de kofferopening 950 mm breed is. In het interieur verandert er uiteraard niets aan de inrichting voor de bestuurder, die hetzelfde is als bij de hatchback.

Aerodynamisch

Achteraan zien we een ontwerp met een relatief korte kofferklep en een lijn die start aan de voorzijde, die identiek is aan de A-Klasse met vijf deuren. Hij heeft duidelijk de vormen van een berline en niet van een coupé, zodat er nog wat ruimte blijft voor de toekomstige CLA. Ondanks de meer ‘brutale’ manier waarop de daklijn naar beneden duikt dan bij een coupé, haalt hij een Cx-waarde van 0,22. Voor Mercedes is dat een record en het merk spreekt zelfs over “de meest gestroomlijnde auto van de wereld”. In afwachting van de CLA?  

Twee motoren

Bij de commercialisatie begin 2018 beperkt de A-Klasse Sedan zich tot twee motoren: de A200 met 163 pk als benzine en de A180d met 116 pk. Deze krachtbronnen worden gekoppeld aan de 7G-DCT met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Mercedes zou later ook varianten met vierwielaandrijving toevoegen. Net als bij de vijfdeurs biedt het merk met de ster heel wat rijhulpsystemen, afgeleid van de semiautonome rijfuncties uit de S-Klasse.  

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten