Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes-AMG A 45: tot 421 pk sterk!

Geschreven door David Leclercq op 07-06-2019

Mercedes heeft het vermogen van de toekomstige A 45 AMG bekend gemaakt. En die snelle A-Klasse doorbreekt de grens van de 400 pk.

Zoals bekend biedt Mercedes verschillende AMG-variëteiten aan. Zoals voor de A-Klasse, die naast de 306 pk sterke 35 AMG ook beschikbaar zal zijn als krachtigere 45 AMG. En intussen weten we ook hoe krachtig precies.

Nieuwe motor

De A 45 AMG van de nieuwe generatie krijgt een nieuwe motor in de neus gestopt. De M133 van de vorige generatie wordt vervangen door de M139, opnieuw een 2 liter-krachtbron die beschikbaar wordt in twee specificaties. Je hebt de 387 pk (6.750 opm) en 480 Nm (4.750-5.000 opm) standaardversie, maar eigenlijk moet je de 421 pk en 500 Nm machtige S-versie hebben.

Grote stap vooruit

Even vergelijken met de vorige generatie van de Mercedes-AMG A 45? Die was 381 pk en 475 Nm sterk. Met de S-versie anticipeert Mercedes dan ook op toekomstige hot-hatchprojecten van de concurrentie, zoals op de volgende generatie van de RS3. Weet ook dat Mercedes een zogeheten driftmodus heeft aangekondigd voor de supersnelle A-Klasse. Die zou uitstekend moeten werken, want kracht is er met overschot.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten