Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Video's

Video's van de redactie / Mercedes E220d

Geschreven op 25-05-2016

Met de vernieuwing van zijn reisberline wilde Mercedes een statement maken: de “intelligentste auto” van het moment moest er op alle vlakken bovenuit steken. Wij testen hem hier als 220 d, met de nieuwe tweeliter-dieselmotor.

De E-Klasse is altijd al een zwaargewicht geweest binnen het Mercedes-gamma: van alle vorige modellen samen (berline en break) zijn al meer dan 13 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Voor het Duitse luxemerk is de E dan ook nog altijd het belangrijkste model, ondanks de reusachtige groei van de modellenportfolio de laatste jaren. Dat komt omdat de auto ook bijzonder gegeerd is voor professionele doeleinden, gaande van taxivervoer tot bedrijfswagen voor managers. Niet geheel onterecht noemt Mercedes zijn E-Klasse dan ook een “zakenberline”.

Door zowat alle rijhulpsystemen aan te bieden die het merk op dit ogenblik technisch aankan, wil Mercedes van deze auto zijn uithangbord maken. De lanceringscommunicatie is dan ook helemaal afgestemd op het benadrukken van die technologische hoogstandjes, die vooral de veiligheid en het rijcomfort ten goede moeten komen. Als de Mercedes E-Klasse al niet de ‘intelligentste’ auto is die op dit ogenblik op de markt is, dan zal hij toch heel dicht in de buurt komen.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Videos

Onze video's