Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Wat weten we al over de nieuwe Mercedes GLC?

Geschreven door Klaas Janssens op 19-05-2022

Op 1 juni 2022 wordt de nieuwe Mercedes GLC voorgesteld. Wat weten we al over die nieuwe SUV?

Na een carrière van 7 jaar kijkt de Mercedes GLC tegen zijn pensioen aan. Stuttgart is zowat klaar met een volledig nieuwe generatie van de populaire SUV, die op 1 juni 2022 officieel voorgesteld wordt aan het grote publiek. Wat weten we als over die nieuwe Mercedes GLC?

LEES OOK Test Mercedes GLB 200 (2021)

De C in GLC verwijst niet zomaar naar de Mercedes C-Klasse. Beide modellen spreken dezelfde designtaal, bouwen op dezelfde basis en gebruiken dezelfde technologie. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de nieuwe SUV wat groter wordt dan zijn voorganger, al was het maar om het verschil met de Mercedes GLB wat verder uit te diepen. De nieuwe GLC debuteert met een klassiek koetswerk, maar uiteraard staat er ook een zogeheten Coupé-afgeleide met sportievere looks en duikende daklijn op het programma. 

100 km elektrisch

Het interieur van de nieuwe Mercedes GLC is nauw verwant met dat van de C-Klasse, met een geïntegreerde multimediamodule die draait op de meest recente Mbux-infotainmentsysteem. Ook de comfort- en veiligheidssnufjes lopen grotendeels parallel, alleen komt de GLC standaard met de 4Matic-vierwielaandrijving.

LEES OOK Test Mercedes C 300 e PHEV (2021)

Net zoals de C-Klasse krijgt de nieuwe Mercedes GLC een volledig geëlektrificeerd motorenpalet. Bij de reguliere motoriseringen zorgt een 48 volt-net met geïntegreerde starter-generator voor een milde hybridisering, de plug-inhybride varianten teren op een plug in-setup van de vierde generatie. En dat vertaalt zich in een elektrisch rijbereik van meer dan 100 kilometer. 

Over enkele weken weten we meer...

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten