Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Een GLS met Maybach-sausje?

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-03-2016

Door de komst van SUV’s bij Aston Martin, Bentley, Lamborghini en Rolls-Royce en van de BMW X7, moet de vraag gesteld worden: brengt Mercedes een GLS Maybach? Het antwoord is ‘misschien’.

De Bentley Bentayga krijgt binnenkort het gezelschap van de Aston Martin DBX, Lamborghini Urus, Rolls-Royce Cullinan en BMW X7 in luxeversie. Deze prestigieuze SUV’s openen een nieuw segment waarin mogelijk ook Mercedes actief wordt. Eén model komt in aanmerking voor een Maybach-adaptatie: de GLS. Die kan volgen op de S-Klasse in zijn meest luxueuze kleedje, voorlopig het enige model dat de bijzondere luxebehandeling met dubbele M-signatuur kreeg.

Nog niet meteen

Top Gear vroeg Ola Källenius, een van de bestuursleden van Mercedes, naar de Mercedes-Maybach GLS. Hij antwoordde: “Ik zeg niet neen. Indien we groen licht geven voor dit project, zal dit gebaseerd zijn op de volgende generatie van het model.” Met andere woorden: zeker niet voor 2018 of 2019, want het huidige model gebruikt nog het platform van de GL, die bij de recente restyling werd omgedoopt tot GLS.

 

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten