Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Technologie domineert het interieur van de nieuwe Mercedes S-Klasse

Geschreven door Sébastien Vanhouche op 13-08-2020

Mercedes onthult het interieur van zijn toekomstige S-Klasse. Dat zit vol schermen en 250 leds voor de sfeerverlichting. En dat is niet alles, want de stoelen bieden een verkwikkende functie.

Mercedes zegt de welzijnsbeleving van een lounge te hebben gecreëerd in zijn nieuwe S-Klasse. Wij kunnen ons moeilijk inbeelden hoe je het interieur van een auto als een lounge kan omschrijven, maar we zullen de constructeur maar op zijn woord geloven. Het Duitse merk belooft dat het interieur van zijn vlaggenschip een schuilplaats wordt tussen kantoor en huis. Dat is niet niets. Om dat te bereiken zijn delen van het design geïnspireerd op de wereld van de luxejachten.

Er weze licht

Deze eerste afbeeldingen geven alvast de indruk dat Mercedes mooi werk heeft geleverd. We zien het immense verticaal georiënteerde scherm dat vorige maand reeds werd onthuld. Daar wordt een resem ledlampjes aan toegevoegd die in de decoratiestrips zijn ingewerkt. Ze zijn met precies 250 en kunnen zo het interieur goed verlichten. Ze niet alleen volledig personaliseerbaar maar kunnen ook waarschuwing tonen of knipperen tijdens een gesprek met de stemassistent van de wagen. Het is vergelijkbaar met de lichtstrip boven het dashboard van de nieuwe Seat Leon, maar dan uiteraard op een meer luxueuze manier.

Verkwikkende stoelen

Het interieur zit dus vol grote schermen en nieuwe verlichtingstechnologie, maar er zijn ook nieuwe stoelen met een innovatie die ENERGIZING is gedoopt. Ze zijn namelijk niet enkel verwarmd, geventileerd en masserend (dit is nog steeds een S-Klasse), maar ze kunnen ook lichte bewegingen uitvoeren waarbij ze ‘openen’ en ‘sluiten’ om de spieren te ontspannen en de passagiers te relaxeren tijdens langere ritten. Indrukwekkend. Ter herinnering: de officiële onthulling is gepland voor 2 september

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten