Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Viercilinder voor Mercedes-AMG SL 43?

Geschreven door Klaas Janssens op 28-02-2022

De SL 55 en de SL 63 zouden binnenkort het gezelschap krijgen van de Mercedes-AMG SL 43, aangedreven door een viercilindermotor.

Dankzij de input van AMG tapt de nieuwe Mercedes SL uit een heel ander, beduidend sportiever vaatje. Bij de marktintroductie van de nieuwe generatie zal de roadster aangeboden worden als SL 55 en als SL 63, allebei aangedreven door de V8-biturbo van AMG. In de SL 55 ontwikkelt de drukgevoede 4-literkrachtbron een vermogen van 476 pk voor een maximumkoppel van 700 Nm, de SL 63 is 585 pk en 800 Nm sterk. Er is ook sprake van een hybride Performance E-variant, maar op de specs van die SL 73 (?) blijft het nog even wachten.

Om de verkoop een duwtje in de rug te geven, denkt Mercedes ook aan minder performante modellen. Daarom zou het  gamma gauw aangevuld worden met de SL 43 AMG. Als de geruchten kloppen, dan laat die instapversie de zes-in-lijn van de bekende 43-versies links liggen en gaat hij voor een compacte viercilinder. Het zou gaan om het 2 liter-blok dat ook het vooronder van de Mercedes C 300 vult, maar het vermogen zou opgekrikt worden van 258 naar 385 pk. Wellicht met de hulp van wat EQ-boost. Opgelet: het gaat niet om het blok van de Mercedes-AMG A45.

Bron: MB Passion Blog

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten