Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mini John Cooper Works Cabrio: de JCW met textiel

Verwachte lancering : 01-04-2016

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-01-2016

Voor wie liever sport in openlucht, heeft Mini de nieuwe John Cooper Works Cabriolet. Tegenover het oude model van de JCW Cabrio wint hij 20 pk vermogen.

Net als de Mini Hatchback verandert de Mini Cabrio in een sportieveling met JCW-outfit. De cabriolet wordt aangedreven door dezelfde tweeliter viercilinder turbo met 231 pk en 320 Nm. Met manuele zesversnellingsbak slaagt hij erin om 0-100 km/u te halen in 6,6 seconden of 0,3 seconden beter dan vroeger. De Steptronic-versnellingsbak, ook met zes verzetten, doet nog iets beter: 6,5 seconden van 0 tot 100 km/u of 0,6 seconden beter dan zijn voorganger. De maximumsnelheid loopt op tot 242 km/u met de manuele bak en 240 km/u met de automaat.

JCW-karakter

De kleine bom kan rekenen op een verfijnd chassis met een sportophanging en in optie een dynamische controle van de schokdempers. De ingenieurs van John Cooper Works installeerden Brembo-remmen met vaste remklauwen met vier zuigers om de wielen van 17 duim (of 18 duim in optie) af te remmen. De ingenieurs werkten ook specifiek aan de stevigheid van het koetswerk en aan de afstelling van de rijhulpsystemen, om het temperament niet te sterk in te perken.

30 km/u

De stoffen kap opent en verdwijnt in achttien seconden door op een knop van de console te duwen. Een operatie die mogelijk is al rijdend, op voorwaarde dat je niet sneller gaat dan 30 km/u. Er is echter geen snelheidsbeperking om de schuifdakfunctie te gebruiken. Zoals elke Mini Cabrio kan het dak van de JCW de kleuren van de Union Jack dragen. Hij heeft ook recht op de diensten van Mini Connected.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten