Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Nissan 370Z: laatste update?

Geschreven door Jean-François Christiaens op 31-08-2017

De Nissan 370Z kwam in 2008 op de markt en zet zijn carrière nog steeds discreet verder. Om hem nog even onder de aandacht te brengen geeft Nissan hem voor modeljaar 2018 een paar kleine opfrissers.

Het is niet omdat een constructeur niet naar Frankfurt komt dat hij niet van de automobiele feeststemming gebruik mag maken om een van zijn modellen een update te geven. Dat is ongetwijfeld ook de redenering geweest achter deze verjongingskuur voor de Nissan 370Z coupé. Met zijn lange motorkap, zijn dikke atmosferische V6, zijn achterwielaandrijving en zijn viriele bediening profileert dit model zich als een van de laatste telgen van een uitstervend ras. In afwachting van een hypothetische opvolger geeft Nissan hem een paar kleine aanpassingen.

Nieuwe koppeling

Op uiterlijk vlak zien we de donkerder gemaakte voor- en achterlichten, de 19-duimvelgen en de zwarte deurklinken van de Nismo-versie. Verder kan de 370Z nu in een nieuwe rode kleur ‘Red Metalic’ worden besteld. Om het dashboard te moderniseren erft de sportieveling uit de Z-reeks het infotainmentsysteem Nissan Connect Premium met een zevenduimscherm. Onder de motorkap verandert echter niets. De 3.7-V6 ontwikkelt nog steeds 328 pk. Hij krijgt echter wel een nieuwe koppeling van Exedy in de versies met een manuele versnellingsbak. Volgens Nissan zou de auto daarmee vloeiender schakelen, vooral wanneer je een lagere versnelling kiest.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten