Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nissan Qashqai: mechanische en digitale facelift (2018)

Geschreven door David Leclercq op 19-10-2018

De Nissan Qashqai krijgt een update. Op het programma: nieuwe benzinemotoren, een versnellingsbak met dubbele koppeling en een nieuwe digitale interface met uitgebreide functies.

Nissan draagt zorg voor zijn crossover, de Qashqai, wat logisch is: het model zorgt voor een groot deel van de verkopen van het merk. De alliantie met Renault brengt de nieuwe 1.3 TCe-benzinemotor met zich mee, met directe injectie en een partikelfilter. De motor vervangt de oude 1.2 en 1.6. Hij kan gekoppeld worden aan een handbak met 6 versnellingen, maar ook met de EDC-bak van Renault, een robotbak met dubbele koppeling en 7 verzetten. Een verschil met de gewoonlijke CVT-bakken van Nissan. Nog een voordeel van deze nieuwe mechaniek: langere onderhoudsintervallen en een lagere CO2-uitstoot.

140 of 160 pk?

 Deze nieuwe 1,3 liter-motor is beschikbaar in drie versies: 140 pk met een manuele zesversnellingsbak, 160 pk met dezelfde handbak en 160 pk met de EDC-bak met dubbele koppeling. De minder krachtige motor levert een koppel van 240 Nm, terwijl de krachtigste motor met handgeschakelde bak 260 Nm levert en de EDC zelfs 270 stuks. Het verbruik en de uitstoot liggen respectievelijk tussen de 5,1 en 5,8 l/100 km (WLTP), en 121-131 g/km CO2.

Geëvolueerde Nissan Connect

De meer geavanceerde NissanConnect moet de relatie tussen de bestuurder en zijn voertuig verbeteren. Het biedt voordelen zoals een naadloze en intuïtieve integratie van de smartphone met het voertuig, en het downloaden van kaartupdates en live software (OTA). Apple CarPlay en Android Auto zijn standaard voor alle niveaus, behalve voor Visia op instapniveau. Gebruikers worden aangemoedigd om een gloednieuwe app, Door to Door Navigation, op hun smartphone te installeren om de verbeterde functies te ontgrendelen. De nieuwe NissanConnect is ook uitgerust met TomTom Premium Traffic, dat zeer nauwkeurige real-time verkeersinformatie biedt om reistijden te optimaliseren. De vanafprijs ligt op €23.990.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten