Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Opel Corsa officieel elektrisch in 2020

Geschreven door Laurent Norro op 19-02-2018

De zesde generatie van de Opel Corsa krijgt een elektrische afgeleide en wordt daarmee een van de eerste modellen van het merk die de weg van de elektrificatie inslaan.

Het is officieel bevestigd: de volgende Opel Corsa krijgt een elektrische versie. PSA, de nieuwe eigenaar van het Duitse merk, heeft dat net in een persbericht gemeld. Deze versie zonder verbrandingsmotor zou er in 2020 komen, één jaar nadat de zesde generatie van de Corsa is geïntroduceerd. Hij wordt dan het tweede elektrische model van Opel na de Ampera-e.

Eerste details

Van deze toekomstige Corsa weten we verder enkel dat hij wordt geassembleerd in het Spaanse Saragossa, waar vandaag al de Mokka X en Crossland X van de band lopen naast de Citroën C3 Aircross. Om ons alvast een eerste idee te kunnen vormen van de elektrische versie, moeten we gewoon kijken naar de volgende Peugeot 208, die ook een variant zonder verbrandingsmotor krijgt en die nog voor het eind van het jaar zou worden onthuld. Opel heeft trouwens nog een paar elektrische ideeën in zijn koker, zoals een plug-in hybride Grandland X en een versie op stroom van de nieuwe Combo, die in 2020 komt. Tegen 2024 zou er van elk model een elektrische of plug-in hybride versie bestaan.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten