Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nieuwe Opel Mokka gaat meteen elektrisch

Verwachte lancering : 01-02-2021

Geschreven door Alain Devos op 24-06-2020

De nieuwe Opel Mokka is een kind van het recente PSA-huwelijk. En dat is een goede zaak, want de compacte SUV debuteert met een 100% elektrische variant.

De Mokka die momenteel in de catalogus staat, is nog een puur GM-product - technisch zowat identiek aan de Chevrolet Trax. De nieuwe generatie van de compacte SUV kwam reeds tot stand onder PSA-bewind; deze Opel mag je dan ook zien als een broer van de DS 3 Crossback en de Peugeot 2008. Het koetswerk oogt best gewaagd; met een mix van bolle vormen en scherpe hoeken. In combinatie met de korte overhangen én de flinke 18-duimsvelgen zorgt dat voor een stoer voorkomen. De snoet is echt helemaal nieuw; de Vizor gedoopte en heel elegante strook tussen de lichtblokken zien we zeker nog terug op alle andere toekomstige Opels. Zowat een première voor dit marktsegment is de mogelijkheid de auto met matrixlichten met 14 verschillende elementen te bestellen, Glare-free IntelliLux LED zoals de constructeur ze zelf heeft gedoopt. 

Nieuwe filosofie

Vanbinnen ziet de Mokka er helemaal anders uit dan we dat van Opel gewoon zijn. Hij krijgt een volledig digitaal Pure Panel, met twee schermen die visueel in elkaar en dus tot boven de middenconsole lijken door te lopen. Dat met de instrumenten voor de bestuurder is optioneel tot 12 duim groot, het tweede (tot 10 duim) is lichtjes naar hem toegebogen. En waar we heel blij mee zijn, voor essentiële functies zijn er ook nog wat klassieke knoppen voorzien. Er is ook nog keuze uit verschillende stoelen, desgewenst met een bekleding in alcantara of leder én een massagefunctie voor de chauffeur.

2020 Opel Mokka

De wielbasis is (eerder toevallig) zowat even groot als die van de vorige Mokka, maar het gebruik van het PSA-platform maakt wel dat de auto 12,5 centimeter… korter werd. De zitruimte zou er niet onder lijden, met minimaal 350 liter blijft zelfs het koffervolume quasi hetzelfde. Heel wat veiligheidssystemen ook voor de nieuwe Opel Mokka, waaronder een slimme cruisecontrol die de auto in de file desgewenst volledig tot stilstand brengt en al even automatisch ook weer laat vertrekken. En nog wel wat meer snufjes, zo behoort ook een achteruitrijcamera met een beeld van 180 graden tot de uitrustingsmogelijkheden.

Meteen elektrisch

Er komen ook benzine- en zelfs nog dieselmotoren, zegt Opel. Maar daar moeten we het qua uitleg voor die klassieke aandrijvingen voorlopig mee doen. De Duitsers zijn wel al heel enthousiast over de elektrische motor van hun cross-over. Die is 136 pk en 260 Nm sterk, het zijn waarden die we natuurlijk al kennen van de elektrische varianten van de Peugeot 208 en 2008. De Mokka krijgt drie rijmodi: Normal, Eco en Sport. In de eerste zou de 50 kWh sterke batterij tot 322 kilometer rijbereik garanderen, toch volgens de WLTP-meting. Opladen kan op zowat alle vandaag mogelijke manieren. Niet dat vergelijken met de vroegere Chevrolet-kloon nog hoeft, maar de nieuwe Opel Mokka is ook zo’n 120 kilo lichter en heeft tegelijk wel een 30% stijvere structuur. 

 

 

 

 

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten