Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Update Polestar 2 zorgt voor groter autonomie +prijs

Verwachte lancering : 01-09-2022

Geschreven door Klaas Janssens op 27-04-2022

De elektrische Polestar 2 krijgt een update die nieuwe designdetails voor het koetswerk en het interieur combineert met technologische aanpassingen die de elektrische auto duurzamer maken.

De Polestar 2 is tegen het licht gehouden, wat resulteert in een update die de elektrische auto wat frisser doet ogen, wat duurzamer maakt en wat verder doet rijden. In dat laatste geval hebben we het over de Polestar 2 Standard Range Single Motor, die een accupakket met verbeterde celchemie krijgt.

Dat resulteert niet alleen in een hogere capaciteit (69 kWh), maar ook tot meer vermogen (170 kW) en sneller opladen (tot 130 kW gelijkstroom). En in een verbeterde autonomie, want de Polestar 2 Standard Range Single Motor geraakt voortaan 474 kilometer ver op een batterijlading (WLTP).

Prijs en leveringen

Je kan de vernieuwde Polestar 2 nu bestellen, de eerste leveringen volgen in de loop van september 2022. De prijzen:

  • Polestar 2 Standard Range Single Motor: 47.900 euro
  • Polestar 2 Long Range Single Motor: 51.900 euro
  • Polestar 2 Long Range Dual Motor: 55.900 euro

Koetswerk en interieur

De vernieuwde Polestar 2 krijgt nieuwe koetswerkleuren. Void en Moon worden vervangen door de tinten Space en Jupiter. Magnesium fungeert voortaan als standaard kleur en de velgen, zowel de standaard gemonteerde 19- als de optionele 20-duimers krijgen nieuwde designs. Binnenin verdwijnt de kleur Barley, voortaan hult de geventileerde Nappa-lederen bekleding van de Polestar 2 zich in de tint Zink. Die kan je combineren met de nieuwe decoratie Ligh Ash (in de plaats van Reconstructed Wood). Ook nieuw bij de update van de Polestar 2: een afneembaar zonnescherm voor het glazen panoramadak (dat je in de loop van juni ook zal kunnen bestellen in de webshop van het merk).

2022 Polestar 2 Update

Technologie

Polestar heeft het optimale temperatuurbereik van de wartepomp verbeterd (tussen -7 en 15 graden Celsius) en integreert de Performance-software-update voortaan in het Performance Pack, waardoor de Polestar Lang Range Dual Motor desgewenst over een systeemvermogen van 350 kW en over een maximaal koppel van 680 Nm kan beschikken. Het interieur krijgt een nieuwe filter die de buitenlucht zuivert, terwijl een verbeterde sensor voor de stofdeeltjes de luchtkwaliteit verder verbetert.

Duurzaamheid

De Polestar 2 ziet zijn CO2-voetafdruk verkleind dankzij de toepassing van hernieuwbare energie bij inkoop en productie van aluminium onderdelen. De aluminiumbasis die de batterijbehuizing van alle versies draagt, zal een CO2e-reductie van 750 kg per auto opleveren. Dit dankzij de beslissing om het aluminium voor dit onderdeel uitsluitend te halen bij smelterijen die hernieuwbare energie gebruiken.

Het aluminium in de wielen wordt vervangen door koolstofarm aluminium dat wordt geproduceerd met hernieuwbare energie, wat zou leiden tot een vermindering van 600 kg CO2e per Polestar 2. Samen met de verbeteringen aan het aluminium in de accubak, verwachten de Chinese constructeur met Zweedse roots een totale reductie van ongeveer 1.350 kg per wagen.

De samenwerking tussen Polestar en Circulor biedt nu ook blockchain-traceerbaarheid van mica, naast kobalt dat al getraceerd wordt in Polestar 2-batterijen. Dankzij die blockchain-technologie kan Polestar risico mineralen traceren van bron tot eindproduct.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten