Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Renault Clio V: alle prijzen zijn bekend

Geschreven door David Leclercq op 15-05-2019

De Renault Clio V debuteert deze zomer na zijn presentatie in juni. De prijzen zijn wel al bekend. Bekijk hier de details over het volledige gamma.

De Renault Clio V komt dus deze zomer in de showrooms. Er staat veel op het spel voor de kleine veelzijdige van het merk met de ruit, want het is een van de bestverkochte modellen in Europa, terwijl deze auto vaak ook op kop staat in zijn categorie qua verkopen.

De prijzen

Het prijsbereik is nu al bekend, net zoals het hele gamma aan motoren en afwerkingsniveaus. We merken op dat de Clio V niet meer als break komt, terwijl de komst van een R.S.-versie voorlopig nog zeer onzeker is. In afwachting moeten de puristen het doen met een R.S. Line-uitvoering.

Instapversies

De instapversie van de Clio V is de Life SCe van 75 pk voor €14.875, wat goedkoper is dan het model dat in pensioen gaat, de TCe 75 (€15.325), terwijl hij niet ontdaan is van alle luxe dankzij zijn DAB-radio met Bluetooth. Het tweede niveau heet Zen en geeft de keuze tussen 3 motorisaties: SCe 75, TCe 100 en Blue dCi 85 voor respectievelijk 16.500, 17.500 en 19.800 euro. De uitrusting is natuurlijk beter voorzien met een aanraakscherm voor het multimediasysteem, dat ook Apple CarPlay bevat, net als onder meer manuele airco, gelakte bumpers, verwarmde buitenspiegels en 16-duims velgen.

Helemaal luxueus

De twee hoogste afwerkingsniveaus heten Intens en Édition One, die natuurlijk worden gekoppeld aan de krachtigste motorisaties zoals de TCe 100 (19.000 en 20.500 euro), de TCe 130 (21.900 en 23.050 euro), de Blue dCi 85 (21.300, niet als Édition One). Hier beschikt het model over bijna alle opties: automatische airco, regen- en lichtsensors, led-koplampen, een lederen stuurwiel, parkeersensoren achteraan, ‘Multi Sense’-rijmodi en, voor de Édition One, een dodehoekwaarschuwing, een Bose-audiosysteem, een achteruitrijcamera en een complete en geconnecteerde navigatie.

De opties

Zoals vaak het geval is bij Renault blijven de opties betaalbaar, terwijl de pakketten de uitrusting samenbrengen voor een meer voordelige prijs. We denken daarbij aan het Cruising-pakket met de adaptieve snelheidsregelaar (€600), het Techno-pakket (€1000 voor het Easy Link met aanraakscherm in kleur van 9,3” en navigatie, parkeersensoren vooraan, achteruitrijcamera, automatisch parkeren, Easy Park en een dodehoekwaarschuwing) of aan het Comfort-pakket (verwarmde voorzetels en stuur, in hoogte verstelbare passagierszetel, centrale armsteun vooraan, automatisch dimmende binnenspiegel en handremhulp). We merken op dat een systeem voor telefoons op te laden €100 kost, en een lederen bekleding is er voor €1000.

Ontdek onze prototypetest van de Renault Clio 5.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten