Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Seat Ateca FR is een temperamentvolle Spaanse SUV

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-04-2017

Op het salon van Barcelona in mei stelt Seat de FR-versie voor van zijn SUV Ateca. Dat is de nieuwe topversie van het gamma met een toegevoegde dosis sportiviteit, vooral dan met de TSI van 190 pk.

Seat kiest voor het salon van Barcelona (11-21 mei) om zijn Ateca FR te onthullen. Het gaat om een vierde uitrustingsniveau voor de Spaanse SUV. Hij onderscheidt zich door zijn FR-logo’s en zijn zwartglanzende radiatorrooster. Verder zijn uiterlijk ook de dakrails en de raamomlijstingen zwart gemaakt en krijgt hij een paar exclusieve designtoetsen zoals de led-mistlampen vooraan. De Ateca FR kan als optie worden besteld met 19-duimvelgen met banden in de maat 245/40 R19. Zijn details zijn geïnspireerd op de stijl van de Leon Cupra van 300 pk.

Nieuwe motor

De lancering van de Ateca FR is voor Seat ook de gelegenheid om een nieuwe motor in de SUV te introduceren. De 2.0 TSI ontwikkelt 190 pk. Hij is verkrijgbaar als FR in combinatie met de vierwielaandrijving 4Drive en de DSG 7-versnellingsbak, maar komt er ook met andere uitrustingsniveaus uit de catalogus. Er komt ook een Ateca FR diesel met 150 of 190 pk en een benzineversie met 150 pk.

Luxe en dynamiek

De FR is ontwikkeld op basis van het hoogste uitrustingsniveau Xcellence en plaatst zich dus aan de top van het gamma. De rijdynamiek wordt versterkt dankzij het progressieve stuur en de gestuurde schokdemping DCC. In het interieur is het FR-logo te zien op de aluminium deurdrempels en het leren multifunctiestuur. Ook de pedalen zijn in aluminium gemaakt. De Ateca FR krijgt verder sportstoelen met een bekleding in Alcantara of als optie in leer. De sfeer wordt vervolledigd met rode stiknaden op het stuur en de stoelen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten