Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / EuroNCAP: goede leerlingen en (iets) betere Mustang

Geschreven door Jean-François Christiaens op 05-07-2017

EurNCAP heeft 6 nieuwe resultaten toegevoegd op zijn website. De VW Arteon, Alfa Stelvio, Seat Ibiza, Opel Insignia, Hyundai i30 en Honda Civic werden getest, en de Ford Mustang had recht op een herkansing.

Van de 7 auto’s die in de vernieling zijn gereden tegen de muren van de EuroNCAP mochten er 5 met de maximumscore van vijf sterren weer naar huis: de Arteon, de Stelvio, de Ibiza, de Insignia en de i30. Volkswagens grote prestigieuze coupé wist zich te onderscheiden door zijn uitstekende resultaat qua voetgangerbescherming. Met 85 procent haalde hij op dit onderdeel een recordscore. Alfa Romeo’s SUV van zijn kant evenaart het uitstekende resultaat van de Volvo XC90 op het vlak van de bescherming van volwassenen: 97 procent, of nog 1 procent beter dan de Arteon. Ook de uitstekende score van de Seat Ibiza voor zijn rijhulpsystemen verdient een vermelding, want de noodremhulp met voetgangerherkenning maakt deel uit van de standaarduitrusting. In dit deel van de markt is dat nog zeer zeldzaam, zo benadrukt Michiel van Ratingen, de secretaris-generaal van EuroNCAP.

Één ster beter

De Honda Civic mag naar huis met vier sterren. Hij mist zijn vijfde ster nipt omdat hij minder goed scoort voor de bescherming van kinderen (67 procent, tegenover bijvoorbeeld 84 procent voor de Hyundai i30 uit hetzelfde segment). Begin dit jaar kreeg de Ford Mustang slechts twee sterren, maar bij een herkansing vandaag schopte hij het tot drie sterren. Bij de facelift van de populaire ‘muscle car’ heeft Ford namelijk de standaarduitrusting uitgebreid met een automatische noodremhulp en Lane Assist. Tegelijk verbeterde Ford de werking van de airbags, die begin dit jaar nog niet overtuigend waren.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten