Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Nieuwe look en zuinigere motor voor Suzuki Ignis

Geschreven door Alain Devos op 03-03-2020

Nog geen nieuwe Ignis, maar Suzuki heeft de guitige stadswagen wel opgefrist en van een zuinigere motor van het mild hybride type voorzien.

Suzuki noemt zijn Ignis graag uniek, omdat het zowat de kleinste SUV is die je op de markt kan vinden. Het autootje is vooral een veroveringsmodel op markten waar veel mensen nog de overstap van scooter naar vierwieler willen maken, maar ook bij ons heeft de grappig gelijnde Ignis wel al wat klanten gevonden.

Mild Hybrid

Hij heeft nu een nieuw radiatorrooster met vijf spijlen gekregen, net als hertekende bumpers met zilverkleurige bodemplaat voor- en achteraan, extra kleuren en nieuwe wijzerplaten voor het interieur en dus ook een verbeterde (nieuwe injectie, elektrische variabele timing voor de inlaatkleppen, oliepomp met variabele inhoud…) 1,2 liter. Die komt met het mild hybrid-systeem SHVS met een grotere lithium-ionbatterij van 10 Ah, wat goed moet zijn voor een wat lager brandstofverbruik.

Het elektromotortje drijft de Ignis dus nooit rechtstreeks aan, het gebruikt de tijdens het vertragen opgeslagen kinetische energie wel om de benzinemotor bij te staan bij acceleraties. Je kon de Ignis voordien alleen met een manuele vijfversnellingsbak krijgen, nu wordt er ook een continu variabele transmissie beschikbaar. Het is nog even wachten op cijfers over wat dat in de praktijk allemaal oplevert qua prestaties, verbruik en emissies.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten