Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Markt voor occasies begint te sputteren

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-11-2022

De markt voor tweedehandswagens krijgt klappen. Occasies worden vooral gekocht door particuliere kopers, door huishoudens die de gevolgen van de crisis voelen.

De beperkte keuze van bepaalde occasies, de daardoor stijgende prijzen en het knellende huishoudbudget van steeds meer gezinnen, het hoeft niet te verwonderen dat de markt van tweedehandswagens begint te sputteren op het moment dat de verkooop van nieuwe auto's weer wat momentum lijkt te vinden. In oktober 2022 vertegenwoordigde de occasiemarkt nog 53.192 verkochte voertuigen, wat zich vertaalt in een daling van 8,8%.

LEES OOK Analyse: de ups en downs van de tweedehandsmarkt

Vooral stadswagens

Bekijken we de situatie sinds januari 2022, dan bedraagt de daling van de markt voor tweedehandswagens zelfs 10,8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Concreet gaat het om een daling van 62.620 occasies tegenover 2021.

In België mogen VW, BMW, Opel, Mercedes en Peugeot zich de meest populaire merken van de tweedehandsmarkt noemen. In oktober 2022 verkochten de occasies van de Volkswagen Golf (2.321 exemplaren), Volkwagen Polo (1.859) en de Opel Corsa (1.557) het best, gevolgd door de Ford Fiesta (1.276) en de BMW 3 Reeks (1.262). Het is geen toeval dat die top 5 grotendeels bestaat uit betaalbare stadswagens, een wagentype dat met uitsterven bedreigd wordt.

 

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten