Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / Volkswagen Golf GTE Skylight: voor geannuleerde Wörthersee 2021

Geschreven door Yeelen Möller op 23-06-2021

Het Wörthersee GTI Treffen gaat niet door in 2021, maar Volkswagen zet zijn jaarlijkse traditie wel voort door het project van zijn 16 stagiairs voor te stellen: de Golf GTE Skylight, met blauw als thema aan de buiten- en binnenkant.

Wegens Covid-19 is het jaarlijkse Wörthersee GTI Treffen voor het tweede jaar op rij geannuleerd in 2021, waardoor de stagiairs van Volkswagen ook hun kans missen om hun eindwerk voor te stellen voor de duizenden GTI-fans van het merk. De Duitse constructeur geeft het werk van deze 16 jongelui echter toch nog een podium en stelt de Volkswagen Golf GTE Skylight voor, een plug-in hybride tuningproject met blauw als hoofdthema!

>>> Lees ook onze test van de Volkswagen Golf GTE

GTI-look

De mechaniek is onveranderd gebleven, de Golf GTE Skylight maakt het verschil met zijn looks. Het exterieur krijgt een wit kleurtje met Lapiz- en Catalinablauwe accenten, kleuren die ook terugkomen in de 20-duims BBS CC-R-velgen. De nodige stance wordt voorzien door een Bilstein PSS16-schroefset en de kersen op de taart komen van de zijschorten en de dakspoiler van de Golf R. Ook leuk zijn de zwart-witte achterlichten en de 3D-geprinte dubbele uitlaatpijpen, die de GTE toch een GTI-look geven.

Hologram

Binnenin is het ook blauw wat de klok slaat, met als meest opvallende element een heus GTE-hologram net boven het centrale display dat zou reageren op inputs van het gaspedaal. De blauwe accentkleur komt verder werkelijk overal terug, van het stuurwiel over het dashboard tot op de sportzetels. In de koffer zit er dan weer, zoals de traditie vraagt van een tuningauto, een heftig geluidssysteem van 3.100 watt. Er is echter nog plek voor een elektrisch skateboard, om de laatste kilometers naar je bestemming ook op een hippe manier te kunnen afleggen.

Het enige dat nog ontbreekt? Een dakraam, anders snappen we de naam niet zo. De Volkswagen Golf GTE Skylight zal dus niet te zien zijn in Wörthersee, maar in de Autostadt-fabriek van VW in Wolfsburg.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten