Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / VIDEO - Volkswagen Polo: mini-Golf

Verwachte lancering : 01-12-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-06-2017

De 6de generatie van de Volkswagen Polo is de grootste ooit, want hij doorbreekt de grens van de 4 meter. Hij is ook de meest technologische, met onder meer voetgangerdetectie, een digitaal instrumentenbord en uitgebreide infotainment.

Volkswagen heeft de zesde generatie van zijn Polo onthuld. Het design is herkenbaar maar werd aangepast om meer “mannelijk” te ogen, zo zegt VW zelf. Hij staat op het platform MQB A0 dat werd ingewijd door zijn Spaanse neef Seat Ibiza. Daardoor groeit hij stevig in alle richtingen behalve in de hoogte. Hij is voortaan 4,05 meer lang (+ 8 centimeter) en 1,75 meter breed (+ 7 centimeter). De wielbasis doet nog beter, met een groei van 10 centimeter tot 2,56 meter. Nog niet zo lang geleden hadden die maten volstaan om hem in het C-segment te plaatsen. Hij is met andere woorden echt een kleine Golf. Als gevolg daarvan is er meer beenruimte voor de passagiers en groeit de koffer van 280 naar 351 liter.

Hightech

De Polo wil volledig eigentijds zijn. Zo kan hij worden uitgerust met het digitale instrumentenbord Active Info Display van de tweede generatie. Hij is zelfs de eerste binnen de VW-groep die deze nieuwe versie van het systeem mag gebruiken. En net zoals de Golf ondersteunt hij zijn bestuurder met het remsysteem Front Assist met voetgangerdetectie, de dodehoekwaarschuwing Blind Spot Detection, de actieve snelheidsregelaar ACC, het semizelfstandige parkeersysteem Park Assist en de ledkoplampen. Ook als optie is het “Sport Select”-chassis met adaptieve schokdempers verkrijgbaar.

Personaliseerbaar

Deze zesde VW Polo bespaart ook niet op zijn infotainment. Zijn scherm van 6,5 tot 8 duim geeft je de mogelijkheid om de multimedia, de geconnecteerde diensten (waaronder het nieuwe platform “We by Volkswagen”) en de airco Air Care Climatronic met luchtkwaliteitssensor en anti-allergene filter te bedienen. Hij kan verder smartphones inductief laden. Het interieur kan worden opgelicht met een groot panoramisch schuifdak. Dat zijn maar een paar van de vele personaliseringsmogelijkheden. De klant kan kiezen tussen 5 uitrustingsniveaus, 3 uitrustingspacks, 14 koetswerkkleuren, 12 velgen (14 tot 18 duim), 13 verschillende decors voor het dashboard, 2 interieurkleuren en 11 motieven voor de stoelbekleding.

Volgas

Onder de motorkap kan de Polo eindelijk op CNG rijden met de 1.0 TGI van 90 pk. Die vult het verder al rijkelijke motorenpalet aan, met voor dieselrijders twee 1.6 TDI’s van 80 of 95 pk. Op benzine is er keuze tussen de 1.0 MPI met 65 of 75 pk, de 1.0 TSI met 95 of 115 pk, de 1.5 TSI met 150 pk en, voor de GTI, de 2.0 TSI met 200 pk. De motoren met 95 pk of meer kunnen worden gecombineerd met een DSG-versnellingsbak. De nieuwe Polo komt eind dit jaar op de markt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten