Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Volkswagen: een V8 TDI voor de Touareg

Geschreven door David Leclercq op 27-02-2019

Volkswagen stopt nog lang niet met diesel, ook niet voor zijn duurdere auto's. Dat toont de komst van de Touareg V8 TDI aan.

Het is de grote comeback van de V8 TDI bij Volkswagen. Op een bepaald moment werd hij achtergelaten (of opzijgehouden), maar nu komt dit type motorisatie terug onder de motorkap van de Touareg. Hij heeft een cilinderinhoud van 4 liter voor een vermogen van 421 pk en een enorm koppel van 900 Nm beschikbaar vanaf... 1000 tpm. Indrukwekkende cijfers, die ook laten zien dat, ondanks Dieselgate, Volkswagen de dieselmotor nog lang niet opgeeft.

Wendbaar?

Volkswagen kondigt ook aan dat dit model niet enkel vierwielaandrijving krijgt, maar ook vierwielsturing om de wendbaarheid bij hoge snelheden en de manoeuvreerbaarheid bij lage snelheden te verbeteren. En er zijn andere nieuwe technische oplossingen zoals elektromechanische stabilisatorstangen. Met 421 pk zijn de prestaties natuurlijk ook indrukwekkend: het merk kondigt een 0-100 km/u aan in 4,9 s.

Gerust

Wat de veiligheid betreft laat de auto ook geen steken vallen: 'Night Vision' met detectie van personen en dieren in het donker, de file-assistent met rijstrookhulp, zelfs tijdens werken, en automatisch remmen tot 60 km/u. Er is ook nog de kruispuntassistent die waarschuwt voor kruisend verkeer.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten