Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Volvo: update voor V60 en S90/V90

Geschreven door David Leclercq op 21-05-2019

In het spoor van de XC60 en de XC90 krijgen nu ook de Volvo's V60 en S90/V90 een update.

Na veranderingen te hebben aangekondigd voor de XC60 en de XC90 - waaronder de komst van milde hybrides - blijft Volvo het portfolio vernieuwen en krijgen zowel de V60 als de S90 en V90 een aantal updates.

Stekkerhybrides worden efficiënter

De plug-inhybride technologie die gebruikt wordt voor de T8 Twin Engine-varianten evolueert. Zo neemt de accucapaciteit toe van 10,4 naar 11,6 kWh, wat zich vertaal in meer autonomie. Deze modellen krijgen ook een verbeterd stop-startsysteem dat gebruik maakt van de camera's en de radar om de verkeerssituatie beter in te schatten. Tot slot kunnen de versies die uitgerust zijn met internetinterface nu communiceren met andere Volvo's, zodat gevaren op de weg van het ene naar het andere voertuig doorgegeven kunnen worden.

V60

Volvo introduceert een nieuwe benzinemotor op de V60. Dat is de T4, die 190 pk sterk is en schakelt via een achttrapsautomaat. De dieselmodellen D3 en D4, respectievelijk 150 en 190 pk sterk, krijgen een grotere brandstoftank - van 55 naar 60 liter - waardoor hun actieradius toeneemt. Een andere verbetering betreft de veiligheid: de rijstrookassistent wordt actief en zal dus autonoom stuurcorrecties kunnen uitvoeren.

S90, V90 en V90 Cross Country

De grotere voertuigen uit de catalogus verliezen hun handgeschakelde versnellingsbak. Hier krijgen de 190 pk sterke T4 en de 235 pk krachtige T5 op benzine een grotere brandstoftank van 60 liter. Het basisuitrustingsniveau Momentum krijgen een uitgebreidere standaarduitrusting, waaronder Apple Car Play, Android Auto, verschillende rijmodi en parkeersensoren voor- en achteraan. Het wat uitgebreidere noodremsysteem van de S60 en de V60 maakt de overstap en grijpt nu in op de stuurinrichting om een botsing te voorkomen.

 

 

 

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten