Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Performantere Volvo T6 en T8 Recharge

Verwachte lancering : 01-12-2021

Geschreven door Olivier Duquesne op 08-09-2021

Volvo heeft het PHEV-systeem voor de plug-inhybride Recharge-modellen van de 60- en 90-reeks herzien met het oog op een groter elektrisch rijbereik. De batterij heeft een grotere capaciteit en de achterste motor werd krachtiger.

Het elektrische rijbereik van Volvo's plug-inhybrides in de 60- en 90-series (S60, V60, XC60, S90, V90, XC90) zal in 2022 groter zijn. Deze Recharge-modellen zullen worden uitgerust met een batterijpack van 18,8 kWh dankzij een derde laag cellen. De theoretische actieradius in elektrische rijmodus wordt zo uitgebreid tot 90 km (WLTP). Dit is voldoende voor het gemiddelde woon-werkverkeer zonder gebruik te maken van de benzinemotor. Bovendien biedt Volvo, dankzij de grotere batterij, een systeem om het interieur op afstand vooraf te verwarmen of te koelen.

60 procent bonus

Bovendien werd de achterste elektromotor krachtiger. Hij levert voortaan tot 145 pk, tegenover 87 pk voorheen. Het gecombineerde vermogen van de T6 Recharge zal voortaan 350 pk bedragen (+9 pk). De T8 Recharge zal beschikken over 455 pk (+57 pk). Een aanzienlijke winst die voor betere prestaties in elektrische rijmodus moet zorgen en de turbobenzinemotor meer moet ontlasten. Bovendien zal Volvo het one pedal-rijden introduceren. In eerste instantie zal dit voor de XC60, S90 en V90 zijn.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten