Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Volvo V90 Cross Country d5 : “Geknipt om te reizen”

Geschreven door Xavier Daffe op

De 38-jarige Thibaud Frippiat was de grote winnaar van onze Volvo-wedstrijd en kreeg een V90 Cross Country ter beschikking voor een testrit naar Den Haag. Daar vond de aankomst van de Volvo Ocean Race plaats. Hier leest u het relaas van onze AutoGids-lezer.

Prijs
NB

De Volvo Ocean Race, die om de drie jaar wordt georganiseerd, is een van de populairste en zwaarste zeilwedstrijden ter wereld. De race wordt gevaren met monohull-boten – bovendien van één en hetzelfde type, zodat niet de knowhow van de ontwerpers, maar wel de vaardigheden van de zeilers beslissen over winst of verlies. Alle etappes samen vormen een traject rond de wereld. Op de erelijst van deze mythische wedstrijd prijken de grootste namen uit de wereldwijde zeilgeschiedenis, zoals sir Peter Blake, Franck Cammas en Éric Tabarly, om maar enkele van de beroemdste winnaars te noemen. Na acht maanden en 48.000 zeemijlen kwam de editie 2017-2018 op 30 juni jongstleden aan in Den Haag.

Deze kleine inleiding om u een idee te geven van het voorrecht dat de winnaar van onze lezerswedstrijd mocht genieten. Hij mocht de aankomst van de laatste etappe bijwonen in Den Haag, te midden van de raceboten. Voor de verplaatsing van Brussel naar de Nederlandse havenstad kreeg hij een van de beste kilometervreters van het moment ter beschikking: de break Volvo V90 in zijn Cross Country-versie. Bedoeling was om alle kwaliteiten van de auto (zoals look, rijcomfort, wegligging en verbruik) op de rooster te leggen. Om zijn opmerkingen te objectiveren hebben we Thibaud een evaluatierooster met 14 criteria meegegeven, te beoordelen op een schaal van 1 (zeer slecht) tot 5 (zeer goed), beargumenteerd met de nodige commentaren. 

In dit artikel : Volvo, Volvo V90

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker